, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αλεξιάδης προς πράκτορες ΟΠΑΠ: "Ο νόμος θα εφαρμοστεί"

karfitsa.tzoker
«Ο νόμος ψηφίστηκε και θα εφαρμοστεί» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης μετά τη συνάντησή του με απεργούς πράκτορες του ΟΠΑΠ, οι οποίοι πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών, αντιδρώντας στο μέτρο της επιβολής τέλους στα τυχερά παιχνίδια του Οργανισμού.
«Όποιος διαφωνεί με τον φόρο να μας πει κάποιο ισοδύναμο» δήλωσε και πρόσθεσε: «Από την ώρα που ο νόμος ψηφίστηκε από την Βουλή, το υπουργείο Οικονομικών οφείλει να τον εφαρμόσει, η απόφαση είναι ειλημμένη. Το 0,05 θα ισχύσει».
Σημείωσε, δε, ότι θα συνεχιστεί ο διάλογος του υπουργείου με εκπροσώπους του κλάδου για το πώς θα λειτουργήσει αυτό καθώς και για την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Ερωτηθείς σχετικά  με τη φορολόγηση του ηλεκτρονικού τζόγου ο κ. Αλεξιάδης απάντησε ότι «ο ιντερνετικός τζόγος δεν φορολογείται όσο θα έπρεπε».
Νωρίτερα, περίπου 1.500 πράκτορες του ΟΠΑΠ πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν για σήμερα, Τρίτη.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρακτόρων (ΠΟΕΠΠΠ) αντιδρά στην απόφαση της κυβέρνησης για επιβολή τέλους 0,05 ευρώ σε όλα τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ καθώς, όπως υποστηρίζει, στοχοποιείται το νόμιμο παιχνίδι, ενώ παράλληλα πριμοδοτείται ο παράνομος τζόγος που καλπάζει ανενόχλητος.
Εξάλλου, σύμφωνα με την ΠΟΕΠΠΠ, το μέτρο που αποφασίστηκε δεν καλύπτει τους δημοσιονομικούς στόχους της κυβέρνησης, καθώς το ειδικό τέλος καταστρέφει τον τζίρο των πρακτόρων και συνολικά θα φέρει λιγότερα έσοδα από τα σημερινά στο κράτος.
Το ειδικό τέλος οδηγεί πάνω από 1.000 πρακτορεία στο «λουκέτο» αυξάνοντας την ανεργία, σύμφωνα με την ΠΟΕΠΠΠ. Μάλιστα, πολλά από τα πρακτορεία που θα κλείσουν, όπως επισημαίνουν, είναι μικρές, οικογενειακές επιχειρήσεις που ήδη βρίσκονται στο όριο της επιβίωσης λόγω των capital controls αλλά και τον ανταγωνισμό με τα στέκια του παράνομου τζόγου.
Οι πράκτορες με ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι «αυτή είναι μόνο η αρχή και θα ακολουθήσουν και άλλες μορφές αγώνων και κινητοποιήσεων». «Η προσπάθεια να μας κλείσουν δεν θα περάσει. Η προσπάθεια για αποδυνάμωση του νόμιμου δικτύου θα αποτύχει. Αυτοί που καλύπτουν τους παράνομους θα αποκαλυφθούν. Θα παλέψουμε μέχρι την τελική μας δικαίωση» τονίζουν.
Πηγή:in.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.