, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Με "λουκέτο" απειλείται η Νεφρολογική Κλινική Φλώρινας!

Nosokomeio-diadromos-giatros
Σήμα SOS εκπέμπει η Νεφρολογική Κλινική Φλώρινας η οποία λόγω έλλειψης προσωπικού απειλείται με «λουκέτο» όπως αναφέρει και η ανακοίνωση του Συλλόγου Νεφροπαθών Φλώρινας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Για μία ακόμα φορά, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να εκφράσουμε την αγωνία μας για τη βιωσιμότητα της Νεφρολογικής Κλινικής Φλώρινας.
Η Νεφρολογική Κλινική Φλώρινας, οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε κλείσιμο λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού! Λειτουργεί με μία γιατρό για 45 ασθενείς, η οποία είναι έχει υπερβεί τα ψυχικά και σωματικά της όρια και κινδυνεύει από υπερκόπωση και μέχρι στιγμής η έλευση άλλου γιατρού, παραμένει ως υπόσχεση για πολύ καιρό από τους αρμοδίους.
Ο Σύλλογος Νεφροπαθών Φλώρινας, έχει εξαντλήσει τον κύκλο επαφών με το Υπουργείο, με τη διοίκηση του Νοσοκομείου, με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Στεφ. Μπίρο, και το θέμα μένει πάντα σε υποσχέσεις.
Ο Σύλλογος Νεφροπαθών Β. Ελλάδος, στηρίζει το αίτημά μας και μας συμπαρίσταται, αλλά οι αρμόδιοι φορείς μας δίνουν την εντύπωση πως ή κωφεύουν ή είναι αδιάφοροι. Η στελέχωση της κλινικής με νέα μηχανήματα αιμοκάθαρσης, θεωρούμε πως είναι στάχτη στα μάτια μας, επειδή όλα δείχνουν πως ελλείψει ιατρικού προσωπικού η μονάδα δεν θα μπορεί να λειτουργήσει.
Οι 45 ασθενείς, άλλοι σε μεγάλη ηλικία και όλοι με οικονομικά προβλήματα, βρισκόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με τον φόβο της μετακίνησης σε γειτονικούς νομούς για αιμοκάθαρση μέσα στον χειμώνα και με όλους τους κινδύνους για την υγεία μας από τις μετακινήσεις.
Εκτεθειμένοι κινδυνεύουν να μείνουν εν δυνάμει νεφροπαθείς οι οποίοι καθημερινά αυξάνονται και καταφέρνουν να μένουν ακόμα μακριά από την αιμοκάθαρση, από τη φροντίδα της Νεφρολογικής Κλινικής.
Οι παθήσεις του νεφρού, είναι η μάστιγα του 21ου αιώνα, και το κλείσιμο της Νεφρολογικής Κλινικής Φλώρινας, θα αποτελέσει ένα μείζον κοινωνικό πρόβλημα για τη κοινωνία της Φλώρινας.
Κρούομε τον κώδωνα του κινδύνου σε όλους τους αρμοδίους φορείς σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο και τους καλούμε να αναλάβουν τις ευθύνες τους άμεσα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.