, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Απεργούν» οι Έλληνες ποδοσφαιριστές!

podosfairoΑποχή διαρκείας προανήγγειλαν οι ποδοσφαιριστές της Σούπερ Λίγκας και της Β΄ Εθνικής, εκκινώντας από τις αναμετρήσεις της 3ης αγωνιστικής στο Κύπελλο Ελλάδας το τριήμερο 15 – 17 Δεκεμβρίου και συνεχίζοντας αμέσως ύστερα στα πρωταθλήματα των δύο κατηγοριών.
Όπως ανακοίνωσε το συνδικαλιστικό όργανό τους, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, η αποχή γίνεται εξαιτίας της αθέτησης της συμφωνίας για λειτουργία του Εγγυητικού Ταμείου αρωγής, που είχε συμφωνηθεί πριν από δύο χρόνια με την ΕΠΟ και τις δύο Λίγκες προκειμένου να αποτελέσει μια λύση για τους αθλητές που αίφνης βρέθηκαν χωρίς δουλειά μετά τη διάλυση των επαγγελματικών ομάδων στις οποίες αγωνίζονταν, όπως ο ΟΦΗ, η Νίκη Βόλου και ο Πανηλειακός.
«Οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές θα απέχουν επ’ αόριστον από τις αγωνιστικές δραστηριότητες τους, αρχής γενομένης από την 3η αγωνιστική του Κυπέλλου Ελλάδος, στις 15, 16 και 17 Δεκεμβρίου 2015 και στη συνέχεια από τα πρωταθλήματα της Super League και της Football League» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του ΠΣΑΠ.
«Η κοινή γνώμη εξέφρασε τη συμπάθεια και την κατανόησή της, για τους συναδέλφους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι, ξαφνικά έμειναν στο δρόμο ενώ αγωνίζονταν σε ΟΦΗ, Νίκη Βόλου, Πανηλειακό. Δεν ζητούν οι ποδοσφαιριστές τίποτα περισσότερο από την ενεργοποίηση του μηχανισμού αρωγής, ο οποίος κοινά έχει συμφωνηθεί. Οι ποδοσφαιριστές έδωσαν. Δεν θέλουν να πάρουν τίποτα περισσότερο από όσα δικαιούνται για να μην είναι, πάντα, τα θύματα εκείνοι και οι οικογένειές τους» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.