, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

"Να πηγαίνουμε σε τμήματα να πίνουμε φρόνιμα τον καφέ μας, μέχρι να τελειώσουν οι φιλανθρωπίες της ΕΛ.ΑΣ."

eidomeni_mat_paidaki
Με μία ανακοίνωση σε ειρωνικό ύφος απάντησε η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας στις αυθαίρετες, όπως της χαρακτηρίζει, προσαγωγές των φωτορεπόρτερ που βρίσκονταν τα ξημερώματα στην Ειδομένη.
Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:
“Το αληθινά φιλανθρωπικό έργο τελείται πάντα διακριτικά, μακριά από τα βλέμματα τρίτων. Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (Ε.Φ.Ε.) υποθέτει ότι οι αυθαίρετες προσαγωγές που έγιναν τα ξημερώματα της 9ης Δεκεμβρίου, σε βάρος των δυο μοναδικών φωτορεπόρτερ που βρίσκονταν στην Ειδομένη λίγο πριν ξεκινήσει η αστυνομική επιχείρηση απομάκρυνσης των εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών, δηλώνουν απλώς τη σεμνότητα της αστυνομίας που δεν ήθελε μάρτυρες ενόσω θα προέβαινε στη φιλανθρωπική της δράση.
Επικροτώντας αυτή την έξαρση αστυνομικής σεμνότητας, η Ε.Φ.Ε. παρακαλεί την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ να την ενημερώνει εφεξής για παρεμφερείς φιλανθρωπικές δραστηριότητες, ούτως ώστε οι φωτορεπόρτερ να προσέρχονται μόνοι τους σε κάποιο αστυνομικό τμήμα και να πίνουν εκεί φρόνιμα τον καφέ τους μέχρι την ολοκλήρωση του εκάστοτε φιλανθρωπικού έργου της αστυνομίας.
Τέλος, δεδομένου ότι οι φωτορεπόρτερ πρέπει να έχουν πλήρη γνώση της πραγματικότητας, αφού η φύση του επαγγέλματός τους συνίσταται στην απεικόνιση της πραγματικότητας, η Ε.Φ.Ε. προτείνει στην ΕΛ.ΑΣ να βοηθήσει τους φωτορεπόρτερ να απαλλαγούν από τις αυταπάτες τους, εισηγούμενη την κατάργηση των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων της ελευθερίας του τύπου και του δικαιώματος των πολιτών για ενημέρωση.
 
Φωτό: twitter/@a0an0

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.