, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

10 τρικ μακιγιάζ που… κρύβουν χρόνια!

woman-looking-at-skinΤα πολυτιμότερα μυστικά που αφορούν το πώς να δείχνεις νεότερη βρίσκονται στο μακιγιάζ. Χρησιμοποίησε τα πινέλα ως «όπλα» κατά της γήρανσης και μάθε τα μυστικά για να «κερδίσεις» χρόνια. Ναι, είναι πιο εύκολο απ’ όσο φαντάζεσαι, αρκεί να ακολουθήσεις αυτά τα τρικ μακιγιάζ.
Ξεκίνα με το primer
Αν είσαι σε ηλικία που έχεις γελάσει αρκετά (!) και έχεις ρυτιδούλες γύρω από το  στόμα, μια αλλαγή στις συνήθειες του μακιγιάζ σου μπορεί να σου δώσει μια πιο φρέσκια, νεότερη όψη.
Το δέρμα μας ξηραίνεται και λεπταίνει όσο μεγαλώνουμε, έτσι προϊόντα που χρησιμοποιούσες πέντε χρόνια πριν μπορεί σήμερα να μην «κάθονται» καλά στο δέρμα σου. Σύμφωνα με τον  Robin Rylant, celebrity makeup artist, αυτό που χρειάζεσαι τώρα είναι ένα primer καλής ποιότητας που γεμίζει τις μικρές ρυτίδες, κάνοντάς τις λιγότερο ορατές.
Ξέχνα την παχιά βάση
Αν βάζεις foundation κατευθείαν σε μια πιο ώριμη επιδερμίδα, είναι πιθανό να προσθέτεις χρόνια στην εμφάνισή σου. Αυτό το βαρύ στρώμα τείνει να «σπάει» τονίζοντας -αντί να καλύπτει- τις λεπτές ρυτίδες. Η σωστή ρουτίνα για τις μεγαλύτερες γυναίκες είναι η εξής: ενυδάτωση, primer και μετά ένα ελαφρύ υγρό foundation για επιπλέον υγρασία που δείχνει την επιδερμίδα σου φρέσκια και υγιή. Ο Rylant προτείνει να απλώσεις τα προϊόντα με απαλά χτυπήματα με ένα σφουγγαράκι αντί να τα αλείψεις στην επιδερμίδα σου με τα δάχτυλα.
Απέφυγε τα μάτια του… κλόουν
Για ένα κολακευτικό μακιγιάζ ματιών απαιτείται ακρίβεια. Δυστυχώς, η όραση τείνει να φθείρεται με το χρόνο. «Αν δεν βλέπεις το ίδιο καλά όσο πριν, μπορεί να μην βάφεις σωστά τα μάτια σου», λέει ο Rylant. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι υπερβολική σκιά ή eyeliner που δεν έχει απλωθεί σωστά.
Βελτίωσε το σχήμα των ματιών σου
Όσο μεγαλώνουμε, τα βλέφαρα τείνουν να πέφτουν, έτσι ο στόχος είναι να τραβήξουμε την προσοχή μακριά από το βλέφαρο προς το ίδιο το μάτι. Το eyeliner είναι το μυστικό.
Απέκτησε ξανά (!) φρύδια
«Τα φρύδια είναι εξαιρετικά σημαντικά επειδή πλαισιώνουν το πρόσωπο», λέει ο Rylant. Όμως τα φρύδια τείνουν να γίνονται πιο λεπτά και να γκριζάρουν όσο μεγαλώνουμε. Για να αποκτήσεις ξανά φρύδια, ο Rylant συστήνει να χρησιμοποιείς ένα μολύβι φρυδιών που ταιριάζει στο χρώμα σου. Αν απλώσεις και λίγη πούδρα πάνω από το μολύβι, θα το βοηθήσεις να σταθεροποιηθεί.
Σταθεροποίησε το κραγιόν μέσα στο περίγραμμα
Λίγα πράγματα τραβάνε τόσο πολύ την προσοχή στις ρυτίδες γύρω από το στόμα όσο ένα κραγιόν που «ξεχειλίζει». Αυτό συμβαίνει επειδή το κραγιόν είναι ένα είδος κρέμας, και τείνει να γλιστράει – και προτιμά να γλιστράει στις λεπτές γραμμές γύρω από τα χείλια. Για να εμποδίσεις το χρώμα να ξεφύγει, χρησιμοποίησε ενυδατικό και μετά πέρνα τα χείλια σου με μια βάση προτού απλώσεις το κραγιόν σου.
Κράτησε τα χέιλη σου ενυδατωμένα
Ακόμη και το καλύτερης ποιότητας makeup δεν θα μπορεί να καλύψει τα ξηραμένα, ξεφλουδισμένα χείλη. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό να τα ενυδατώνεις τακτικά. «Τα lip balm με shea butter, βαζελίνη ή βιταμίνη Ε είναι πολύ αποτελεσματικά», λέει ο Ryant. Βρες ένα προϊόν με δείκτη προστασίας για να προστατέψεις τα χείλη σου από τον ήλιο. Αν χρησιμοποιείς κραγιόν μεγάλης διάρκειας, βεβαιώσου ότι έχεις αφήσει το κραγιόν να στεγνώσει εντελώς προτού απλώσεις από πάνω ένα lip balm.
Κάνε τα δόντια σου πιο λευκά
Οι λευκαντικές οδοντόκρεμες μπορεί να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των επιφανειακών κηλίδων ώστε τα δόντια σου να δείχνουν σχεδόν έναν τόνο πιο λευκά. Για βαθύτερο αποτέλεσμα δοκίμασε μια επαγγελματική θεραπεία λεύκανσης. Έχε όμως υπόψη σου πως μπορεί να χρειαστούν πάνω πάνω μία επισκέψεις για να αποκτήσεις τον επιθυμητό τόνο.
Αναζωογόνησε τα κουρασμένα μάτια
Αν τα μάτια σου δείχνουν κουρασμένα, η πιο προφανής λύση είναι να ξεκουράζεσαι περισσότερο. Ο ύπνος πυροδοτεί την απελευθέρωση των ορμονών που βοηθούν το δέρμα να παραμένει χοντρό και πιο ελαστικό.
Μείωσε τους μαύρους κύκλους
Ο επαρκής ύπνος συμβάλει επίσης στη μείωση των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια σου. Σε κάποιους ανθρώπους, όμως, οι κύκλοι αυτοί οφείλονται στην ύπαρξη πολλής χρωστικής στο δέρμα τους. Σε αυτή την περίπτωση, οι κρέμες που περιέχουν λευκαντικούς παράγοντες όπως ρετινόλη, υδροκινόνη, πράσινο τσάι ή βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσουν. Για να καλύψεις τους μαύρους κύκλους, χρησιμοποίησε ένα concealer έναν τόνο ανοιχτότερο από το δέρμα σου και σε κίτρινη απόχρωση.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.