, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Έφτιαξαν μια μικρή περιουσία κλέβοντας σπίτια και μαγαζιά στη Θεσσαλονίκη(ΦΩΤΟ)

asfaleia-thessalonikiΤου Λευτέρη Ζαβλιάρη
Έμπαιναν μέσα στα σπίτια την ώρα που οι ένοικοι κοιμόντουσαν χωρίς καν να τους αντιληφθούν, οργάνωσαν ληστεία «μαμούθ» σε κοσμηματοπωλείο στα Βασιλικά, ενώ τον ελεύθερο τους χρόνο… προπονούνταν στην παραβίαση κλειδαριών με ειδικό εξοπλισμό που είχαν προμηθευθεί για αυτό το σκοπό.
Αυτή ήταν μεταξύ άλλων η πολυποίκιλη δράση της τουλάχιστον επταμελούς σπείρας διαρρηκτών που σε ένα χρόνο και τρεις μήνες περίπου κατάφεραν μέσω διαρρήξεων σε σπίτια, φαρμακεία, πρακτορεία του ΟΠΑΠ, όπως και ένα κοσμηματοπωλείο όπως προαναφέρθηκε να δημιουργήσουν μια μικρή περιουσία που αγγίζει το ποσό των 389.000 ευρώ, ενώ οι κλεμμένες προπληρωμένες κάρτες τις οποίες έκλεβαν εκτιμάται πως έχουν αξία περίπου στα 65.000 ευρώ.
diarriktes-tmalfi1612-1 diarriktes-tmalfi1612-2
Έπειτα από έρευνα των στοιχείων που συνελέγησαν στους τόπους των διαρρήξεων, αστυνομικοί της Ασφάλειας σε συνεργασία με συναδέλφους τους από την ΟΠΚΕ πραγματοποίησαν οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και προχώρησαν σε επτά συλλήψεις  τεσσάρων ομογενών από την πρώην ΕΣΣΔ, δύο Έλληνες και ένας αλλοδαπός αρμενικής καταγωγής.
Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, η δράση της σπείρας είχε μεγάλη «γκάμα», αφού από τα μέσα Οκτωβρίου του 2014, έως και τον περασμένο Ιούνιο, κατάφεραν να διαρρήξουν επτά καταστήματα, μεταξύ των οποίων φαρμακεία, πρακτορεία ΟΠΑΠ και ένα κοσμηματοπωλείο, ενώ και έξι σπίτια βρέθηκαν στο στόχαστρο τους, από όπου αφαιρούσαν οτιδήποτε αξίας, από χρήματα, μέχρι συσκευές και κοσμήματα.
diarriktes-tmalfi1612-5 diarriktes-tmalfi1612-4
Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση της διάρρηξης του κοσμηματοπωλείου στα Βασιλικά, στις 22 και 23 Φεβρουαρίου, όπου με τη μέθοδο ριφιφί, μπήκαν μέσα στο κατάστημα και μέσα σε δύο ημέρες αφαίρεσαν ρολόγια και κοσμήματα που η αξία τους άγγιζε τα 100.000 ευρώ, το ένα τέταρτο δηλαδή της συνολικής τους λείας.
Επίσης είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι έμπαιναν μέσα σε σπίτια την ώρα που οι ένοικοι κοιμόντουσαν, χωρίς να γίνουν σε καμία εκ των περιπτώσεων αντιληπτοί. Επίσηςη από τα πρακτορεία ΟΠΑΠ δεν δίσταζαν να αφαιρούν κερδισμένα δελτία παιχνιδιών και προπληρωμένες κάρτες, ενώ και στα φαρμακεία είχαν λεία «σε είδος», δηλαδή φάρμακα και φαρμακευτικό υλικό. Μέρος της λείας τους που βρέθηκε σε έρευνα η οποία  έγινε στα σπίτια τους το είχαν για προσωπική τους χρήση, ενώ για δικές τους ανάγκες ξόδεψαν μέρος των χρημάτων.
diarriktes-tmalfi1612-3
Στα «παρελκόμενα» των διαρρηκτών, πέρα από μια αυτοσχέδια καλλιέργεια υδροπονικής κάνναβης , βρέθηκαν και κλειδαριές, τις οποίες και χρησιμοποιούσαν για την προσωπική τους εκπαίδευση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα συνεχίζεται για κλοπιμαία που δεν έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ αναζητείται και ένας ακόμα 18χρονος συνεργός της σπείρας.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.