, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Λιποθύμησε μάρτυρας αστυνομικός στη δίκη της Χρυσής Αυγής

diki_xa_eurokinissi
Επεισοδιακή ήταν η συνεδρίαση για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, καθώς κατέρρευσε αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ, ο οποίος εξετάστηκε ως μάρτυρας.
Ο νεαρός αστυνομικός-μέλος της ομάδας που έφτασε στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα δέχτηκε βροχή ερωτήσεων από την πρόεδρο Μαρία Λεπενιώτη για τον ρόλο του το μοιραίο βράδυ.
«Το θέμα είναι τι είδατε εσείς. Είναι περιορισμένο το τι αντιλαμβάνεστε και τι βλέπετε και δεν συνάδει με αστυνομικό που κλήθηκε στο σημείο» παρατήρησε η πρόεδρος του δικαστηρίου με τον μάρτυρα να ζητεί λίγα λεπτά αργότερα τη διακοπή της δίκης δηλώνοντας ότι δεν νιώθει καλά.
Η πρόεδρος διέκοψε και ο αστυνομικός λιποθύμησε την στιγμή που έβγαινε από την δικαστική αίθουσα.
Ο μάρτυρας περιέγραψε ότι φτάνοντας στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα είδε «πέντε – έξι άτομα μαυροφορεμένους, ίδιους με τους 50 που είχα δει νωρίτερα, να φεύγουν τρέχοντας και δύο συναδέλφους μου να κρατάνε τον Φύσσα ο οποίος σήκωσε την μπλούζα του και τους είπε «όχι εμένα βρε παιδιά, με μαχαίρωσε».
Πρόεδρος: Το θέμα είναι τι είδατε εσείς. Είναι περιορισμένο το τι αντιλαμβάνεστε και τι βλέπετε και δεν συνάδει με αστυνομικό που κλήθηκε στο σημείο. Τι προσφέρατε ως αστυνομικός φωνάξατε αστυνομία.
Μάρτυρας: Φώναξαν οι συνάδελφοι …
Πρόεδρος: Εσείς γιατί δεν φωνάξατε;
Στο σημείο αυτό ο μάρτυρας που έδειχνε φοβισμένος ζήτησε να διακόψει την κατάθεση του λέγοντας πως δεν νιώθει καλά. Αμέσως μόλις η πρόεδρος ανακοίνωσε τη διακοπή της δίκης ο νεαρός αστυνομικός λιποθύμησε .
Στον μάρτυρα παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και το δικαστήριο διέκοψε για το πρωί της Τετάρτης.
 
Πηγή: in.gr
Φωτό: Eurokinissi

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.