, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Επιχειρηματικό βοριαδάκι!

kostopoulos_s1
Γράφει ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Επικοινωνίας Ντίνος Κωστόπουλος
KAΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ κύριε Πρωθυπουργέ… Δυστυχώς, κι αυτά τα Χριστούγεννα χιλιάδες οικογένειες θα περάσουν δύσκολα… Ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ λένε οι τελευταίες πληροφορίες, την ίδια ώρα που τα Επιμελητήρια της χώρας καταγράφουν έξι νέα “λουκέτα” κάθε μέρα στην αγορά! Η επιδρομή της ληστείας των Ελλήνων συνεχίζεται με έμμεσους και άμεσους φόρους, ο αριθμός των αυτόχειρων λόγω χρεών ξεπέρασαν τις 8.000 και έρχονται μέσα στον Γενάρη οι πλειστηριασμοί κατοικιών με απρόβλεπτες κοινωνικές εξελίξεις. Οι εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία ξεκινούν κατασχέσεις και για 1000 ευρώ (!) και οι “δανειστές” ζητούν να παρθούν κι άλλα φοροεισπρακτικά μέτρα 2 – 6 δις επιπλέον, εξ αιτίας της… αστοχίας της κυβέρνησης να εισπράξει από τους ταλαίπωρους ιθαγενείς τους δυσβάσταχτους φόρους! Μετά τις γιορτές, πρέπει να ψηφισθεί και το Ασφαλιστικό – Συνταξιοδοτικό με όρους, που θα οδηγήσουν έναν ολόκληρο λαό για 40 χρόνια στη φτώχεια και την εξαθλίωση! Ξεπούλησαν τις Τράπεζες για 5 δις, ξεπούλησαν τα αεροδρόμια στους Γερμανούς για 1 δις και ετοιμάζονται να πουλήσουν και το λιμάνι του Πειραιά… και ποιός ξέρει τι άλλο “συμφώνησαν” να ξεπουλήσουν…
KAΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ κύριε Περιφερειάρχα… Ευτυχώς, που το δράμα της εκλογής σας στην ανώτατη θέση του κόμματος έλαβε προς το παρόν τέλος! Μας εξέπληξε όμως όλους στην κυριολεξία το αποτέλεσμα… Ενώ αρχικά πιστέψαμε, ότι η μεγάλη πραγματικά κινητοποίηση του κόσμου της Θεσσαλονίκης να αφήσει τον καναπέ και να βγει να πάει να ψηφίσει, περιμένοντας υπομονετικά μία και δύο ώρες στις ουρές που σχηματίσθηκαν μέσα στο κρύο όλη την ημέρα των εκλογών, ότι ήταν “σημάδια” μιας μεγάλης νίκης του Απόστολου Τζιτζικώστα που έρχεται… Δυστυχώς, το βράδυ των αποτελεσμάτων και τα συμπεράσματα της “επόμενης μέρας” έδειξαν ότι τα “διαπλεκόμενα συμφέροντα” συνεχίζουν να υπάρχουν, αγνοώντας προκλητικά και επιδεικτικά τη μεγάλη δυσαρέσκεια του κόσμου από τη βαριά και άδικη φορολογία. Πιστέψαμε ότι η νίκη – το πέρασμα στο δεύτερο γύρο – του Μακεδόνα υποψηφίου, θα ήταν μια γροθιά στο παλιό και το κατεστημένο, ενώ ταυτόχρονα και ένα ισχυρό μήνυμα και προς την κυβέρνηση και προς τους δανειστές… Λύπη και προβληματισμό προκαλεί το γεγονός, ότι για παράδειγμα σε τέσσερα εκλογικά κέντρα του Πανοράματος, πρώτος σε ψήφους ήρθε ο Κυριάκος Μητσοτάκης (!) δεύτερος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και… τρίτος ο Απόστολος Τζιτζικώστας!
KAΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ κύριε Δήμαρχε… Ευτυχώς, που ο στολισμός των 200.000 ευρώ στην παραλία και στην Βασ. Όλγας, είναι κάποιας – ας πούμε – αισθητικής και ελαφρύνει τη…”βαριά” κακή εικόνα του κέντρου της πόλης, που για μια ακόμη χρονιά καταμαρτυρά την ανευθυνότητα, την ολιγωρία και την προχειρότητα. Είναι προσβλητικό για την πόλη και τους κατοίκους της, να μετατρέπεται σε πεδίο πολιτικής μεμψιμοιρίας και αντιπαράθεσης ο εορταστικός στολισμός. Δεν είναι “ανατολίτικο παζάρι” τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά, κύριε Δήμαρχε… Ούτε “λούνα-παρκ” που εμπορεύεται τη λαχτάρα των συμπολιτών μας, να ξεφύγουν έστω για λίγο από τα προβλήματα και τις σκοτούρες. Σε κάθε πόλη του κόσμου, είτε είναι Χριστιανοί – είτε Μουσουλμάνοι, η έλευση του νέου έτους έστω, είναι η ελπίδα και το φως για ένα νέο ξεκίνημα – είναι η αφορμή για να στολισθούν οι δρόμοι και οι πλατείες και αυτό το μήνυμα που συνδέεται με τη Γέννηση του Θεανθρώπου στον τόπο μας, ήταν και θα είναι πάντα η αφορμή για να γιορτάζουν οι άνθρωποι, για να ελπίζουν ότι με την αγάπη, τη συναδέλφωση και την αλληλεγγύη, θα ξημερώσει μια καινούργια μέρα, καλύτερη για μας και για τα παιδιά μας. Σκοτώσατε αυτήν την ελπίδα και πάλι και εσείς και οι αντιδήμαρχοί σας. Όπως σκοτώσατε και τον καλύτερο εμπορικό δρόμο της πόλης, την Αγίας Σοφίας, μαραζώνοντας τις βιτρίνες των καταστημάτων της μόδας και στη θέση τους – στα άδεια μαγαζιά που έβαλαν “λουκέτο” εξ αιτίας σας – ήρθαν τα… τραπεζοκαθίσματα με τις ομπρέλες (!) σε έναν πεζόδρομο δυστυχώς χωρίς καμία αισθητική παρέμβαση. Η εικόνα της καταστροφής ολοκληρώθηκε τώρα στις γιορτές, με ένα άθλιο καρουσέλ στο μέτωπο της Τσιμισκή (!) και με την… εορταστική παράταξη  8 – 10 κάδων απορριμμάτων σε όλο το μέτωπο της πλατείας (!!) Ωραία εικόνα… που… “δένει” και εναρμονίζεται, με το άλλο μεγάλο αίσχος της πλατείας Αριστοτέλους!
KAΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ κύριε ταλαίπωρε… Δυστυχώς, αγαπητέ Έλληνα ταλαίπωρε οικογενειάρχη, κι αυτά τα Χριστούγεννα θα τα περάσεις δύσκολα. Το γιορτινό τραπέζι, η διάθεση και τα σχέδια για το μέλλον, αναβάλλονται μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση… Κουράγιο και υπομονή χρειάζεται να έχουμε όλοι μας, συναδέλφωση, αγάπη, δύναμη και αλληλεγγύη. Μην ξεχάσετε, αυτά τα Χριστούγεννα να είστε κοντά και στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, στις μάνες και στους πατεράδες μας. Τέτοιες μέρες, χρειάζονται ένα φιλί, ένα χαμόγελο, μια γλυκιά κουβέντα, ένα μικρό δώρο κι όλα γίνονται μέσα μας πιο φωτεινά… Καλές γιορτές σε όλους…

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.