, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

"Γελάει και το παρδαλό κατσίκι με τον Τσίπρα"

λαφαζανης2
Για πλήρη και βαθιά ιδεολογική μεταστροφή του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα Fm» ο κ. Λαφαζάνης υποστήριξε ότι χαρακτηριστική των λεγόμενών του είναι η υπογραφή του τρίτου Μνημονίου «το οποίο ήταν μεγάλη τομή για τον ΣΥΡΙΖΑ».
«Η ηγετική ομάδα της κυβέρνησης έχει υποστεί αποτοξίνωση από ό,τι εκπροσώπευε η Αριστερά. Έχει μεταλλαχθεί πλήρως και σε βάθος. Ακολουθεί, θα έλεγα, με ένα πεισματικό τρόπο νεοφιλελεύθερες πολιτικές και δεν νομίζω ότι σκέφτεται να ανακόψει αυτή την καταστροφική πολιτική.
Έχει υπογράψει το τρίτο Μνημόνιο, το οποίο ήταν μια μεγάλη τομή για τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν δίστασε να αναμετρηθεί με την αριστερή πτέρυγα του κόμματος μόνο και μόνο για να επιβάλλει στη χώρα μια απόλυτα καταστροφική πολιτική, η οποία μπορεί να αποβεί και χαριστική βολή αν δεν αντιδράσουμε».
Και συνέχισε: «Δεν βλέπω λοιπόν ότι θα έχουμε υποχώρηση της ηγετικής ομάδας. Δυστυχώς, οδηγείται ολοταχώς στην πλήρη εφαρμογή του τρίτου Μνημονίου, με ό,τι αυτό κι αν αντιπροσωπεύει.
Βεβαίως όμως, θα την σταματήσουν άλλοι, θα την σταματήσει πρώτα απ’ όλα ο ελληνικός λαός, μια κι έχουμε μια κυβέρνηση, η οποία, όπου και να πας πλέον, ξεσηκώνει τη γενική κοινωνική κατακραυγή κι είναι πρωτοφανές αυτό για μια κυβέρνηση περίπου τριών μηνών, με νωπή λαϊκή εντολή.
Αυτά που έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας ότι θα πάει για κυβέρνηση τετραετίας, αμέσως μετά τις εκλογές, σήμερα μοιάζουν με ανέκδοτο – γελάει και το παρδαλό κατσίκι».
Για το δημοψήφισμα είπε:

«Βλέποντας τα πράγματα μετά από μήνες, δεν το αποκλείω. Αλλά αυτό είχε ολίγη σημασία για τις εξελίξεις. Το δημοψήφισμα έγινε και έπρεπε να είναι δεσμευτικό για την πορεία της χώρας και της κυβέρνησης, από την επομένη. Είναι πρωτοφανές, δεν υπάρχει νομίζω παγκόσμιο προηγούμενο, ένας πρωθυπουργός να προκηρύσσει ο ίδιος δημοψήφισμα, να υποστηρίζει το όχι, να κερδίζει συντριπτικά με 62% και την άλλη μέρα ακριβώς να ακυρώνεται αυτό το όχι του ελληνικού λαού από τον ίδιο τον πρωθυπουργό που προκάλεσε το δημοψήφισμα. Και να ακυρώνεται με έναν τρόπο, θα έλεγα, εντελώς κυνικό και περιφρονητικό για τη λαϊκή βούληση. Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί, θα γραφεί στο βιβλίο Guinness ασφαλώς μια τέτοια εξέλιξη και ισοδυναμεί με πλήρη εγκατάλειψη και πλήρη περιφρόνηση της λαϊκής βούλησης. Από εκεί και πέρα, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση γι’ αυτή την κυβέρνηση. Αυτή η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός καταγράφονται πλέον στη συνείδηση του ελληνικού λαού ως πρωτοφανείς πολιτικοί, που ασκούν μια τακτική «κωλοτούμπας», η οποία είναι, όπως ξέρετε, ό,τι το χειρότερο για την πολιτική πορεία μιας κυβέρνησης και πολύ περισσότερο μιας ηγετικής ομάδας της κυβέρνησης».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.