, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

"Άσπρισε" η εθνική Θεσσαλονίκης-Aθηνών! (ΦΩΤΟ)

 
ΠΑΘΕ
ΑΛΜΥΡΟΣ ΑΛΜΥΡΟΣ
Στο Ασβεστοχώρι, στο Φίλυρο, το Χορτιάτη και σε άλλες ορεινές περιμετρικά από το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης οι χιονοπτώσεις – στη διάρκεια της νύχτας – ήταν εντονότερες και σε πολλά σημεία “το έστρωσε” χωρίς όμως να προκληθούν προβλήματα, αφού οι υπηρεσίες του δήμουτ και ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης είχαν πάρει τα μέτρα τους, με… 20 εκχιονιστικά και… 500 τόνους αλάτι!
-Σύμφωνα με αναγνώστες του karfitsa.gr το χιόνι που έπεσε στην εθνική, στο ύψος της Πιερίας, είναι πάνω από δύο πόντους και έχει παγώσει με αποτέλεσμα ο δρόμος να έχει μετατραπεί σε επικίνδυνο “παγοδρόμιο”.
ΠΑΘΕ
Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι οδηγοί ΙΧ κι άλλων οχημάτων στην Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης. Στην περιοχή της Πιερίας… πέντε νταλίκες έχουν διπλώσει, λόγω του καιρού, στο οδόστρωμα, με συνέπεια να έχουν προκληθεί ουρές χιλιομέτρων στο δρόμο. Στην περιοχή της Σκοτίνας και των Νέων Πόρων οι Αρχές τρέχουν και δεν φθάνουν… κυριολεκτικά!
Οι χαμηλές θερμοκρασίες κυριαρχούν στη Βόρεια Ελλάδα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ενώ πολλές περιοχές, ειδικά στα ορεινά, έχουν «ντυθεί» στα λευκά του χιονιού. Στο ορεινό Παρανέστι Δράμας καταγράφηκε η χαμηλότερη θερμοκρασία για το φετινό χειμώνα (- 10 βαθμοί Κελσίου), ενώ στην Κοζάνη ο δείκτης του θερμομέτρου έδειχνε -4 βαθμούς.
Στους -2 βαθμούς μετρήθηκε η θερμοκρασία στον Πολύγυρο Χαλκιδικής και στις Σέρρες. Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης η θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους 2 βαθμούς, κατά διαστήματα πέφτουν νιφάδες χιονιού.
Στο Ασβεστοχώρι, στο Φίλυρο, το Χορτιάτη και σε άλλες ορεινές περιμετρικά από το πολεοδομικό συγκρότημα οι χιονοπτώσεις στη διάρκεια της νύχτας ήταν εντονότερες και σε πολλά σημεία το έστρωσε, χωρίς όμως να προκληθούν ιδιαίτερα προβλήματα, αφού ο δήμος με επικεφαλής τον δήμαρχο Ιγνάτιο Καιτεζίδη είχε πάρει τα μέτρα του με 20 εκχιονιστικά και 500 τόνους αλάτι!
Βαρυχειμωνιά επικρατεί και στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου τα καιρικά φαινόμενα είναι εντονότερα, σε σχέση με την υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα, ενώ εξαιτίας των ισχυρών βόρειων ανέμων που πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από Καβάλα προς και από τη Θάσο.
Πριν απο λίγο ο συνάδελφος Απόστολος Στάικος (euronews) ανέβασε φωτο από την εθνική οδό  Αθηνών Θεσσαλονίκης στο ύψος του Αλμυρου:

ΠΑΘΕΠΑΘΕ

Στους “εγκλωβισμένους” και το ζεύγος Γεωργιάδη-Μανωλίδου
adonis_apokleismenos
Χθες βράδυ το έστρωσε για τα καλά στο Σέλι Ημαθίας. Δείτε φωτο:
SELI
xion120151230_185906
Την ιδια ώρα χιόνιζε και σε μη ορεινές περιοχές όπως αυτή της Κρύας Βρύσης Πέλλας, όπως  ανέβασε ο συνάδελφος Δημήτρης Τσουλφίδης. Δείτε φωτο:
ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ

φωτο facebook
 
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.