, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Μαζεύουν υπογραφές για να απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης στους Έλληνες

Clipboard01
Καμπάνια 20.000 υπογραφών για την απονομή του βραβείου Νόμπελ στους Έλληνες νησιώτες που δέχτηκαν το τεράστιο προσφυγικό «κύμα» έχει ξεκινήσει στη γνωστή ιστοσελίδα Avaaz.com.
«Δώστε την ψήφο σας για να λάβουν οι Έλληνες νησιώτες το Νόμπελ Ειρήνης για τη βοήθειά τους στους πρόσφυγες», αναφέρει ο τίτλος της καμπάνιας ενώ στο συνοδευτικό κείμενο όπου εξηγείται γιατί η ψήφος είναι σημαντική αναφέρεται:
«Oι κάτοικοι των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο (και πολλοί άλλοι που φθάνουν εκεί από όλο τον κόσμο, μέλη ΜΚΟ και Έλληνες της διασποράς) κάνουν κάθε τι δυνατό για να βοηθήσουν τους εκτοπισμένους Σύρους πρόσφυγες και να αισθανθούν πιο άνετα, παρά το γεγονός ότι και οι ίδιοι έχουν ελάχιστα να προσφέρουν λόγω της οικονομικής κρίσης που έχει χτυπήσει τη χώρα εδώ και χρόνια. Δείχνουν και εφαρμόζουν στην πράξη τις χριστιανικές αρχές αλλά και το φιλότιμο, την αγάπη, το σεβασμό και τη φιλοξενία σε αυτούς τους ανθρώπους που τους είναι παντελώς άγνωστοι. Οι πράξεις και οι θυσίες τους δεν περνούν απαρατήρητες καθώς συμβάλλουν σημαντικά στην επίτευξη παγκόσμιας ειρήνης και της επίτευξης σταθερότητας, ενώ αποτελούν παραδείγματα αγάπης για όλο τον υπόλοιπο κόσμο που θα μπορούσαν να μάθουν από αυτές τις πράξεις».
Μέχρι στιγμής η καμπάνια που ξεκίνησε στις 16 Νοεμβρίου έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 4.000 υπογραφές. Για όσους θέλουν να ψηφίσουν μπορούν να βρουν την ηλεκτρονική διεύθυνση της ψηφοφορίας ΕΔΩ.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.