, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ο πιο εύκολος τρόπος να καθαρίσεις τα κοσμήματά σου

kosmimaΑνακαλύψτε τους πιο εύκολους και οικονομικούς τρόπους για να καθαρίσετε τα κοσμήματα σας. Όπως καθαρίζετε τις μπότες σας, τα εσώρουχα σας, τα μπουφάν σας, τα πινέλα του μακιγιάζ, έτσι και τα κοσμήματα σας θα πρέπει να γυαλιστούν και να καθαριστούν που και που. Διαβάστε μερικά κόλπα που θα κάνουν ξανά τους θησαυρούς σας να γυαλίσουν ξανά.
Τις πολύτιμες πέτρες (Διαμάντια, Σμαράγδια, Ρουμπίνια, Ζαφείρια)
Βουτήξτε τις βέρες και τα μονόπετρα σε ένα διάλυμα από 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και ¼ του φλιτζανιού αμμωνία για 30 λεπτά. Βάλτε στη συνέχεια σε ένα μπολ με ζεστό νερό και λίγο σαπούνι πιάτων και αναδέψτε. Τρίψτε γύρω από τα πιασίματα της πέτρας με μαλακή οδοντόβουρτσα, και στη συνέχεια ξεπλύνετε με ζεστό τρεχούμενο νερό. Στεγνώστε. Επαναλάβετε εάν είναι απαραίτητο.
Ημιπολύτιμους Λίθους
Ακολουθήστε τα ίδια βήματα όπως και παραπάνω, χωρίς να προσθέσετε αμμωνία στο ζεστό νερό. Ο αμέθυστος, λάπις lazulis, το τιρκουάζ ( δεν είναι ένα πραγματικές πέτρες όπως το διαμάντι, σμαράγδι, ρουμπίνι ή ζαφείρι) είναι πολύ μαλακά και πορώδη. Οπότε, το υγρό σαπούνι πιάτων είναι μια χαρά.
Τα Χρυσά
Πιέστε μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας στην παλάμη του χεριού σας και προσθέστε μερικές σταγόνες νερού για να κάνετε λίγο αφρό, τρίψτε με μια μαλακή οδοντόβουρτσα (όσο πιο μαλακή τόσο το καλύτερο για να αποφύγετε τις γρατσουνιές ) . Η διαδικασία θα γυαλίσει την επιφάνεια του χρυσού φτάνοντας με τις τρίχες της οδοντόβουρτσας μέχρι και τις πιο μικρές σχισμές. Ξεπλύνετε κάτω από τρεχούμενο νερό και το στεγνώνετε.
Ασημένια Κοσμήματα
Φτιάξτε μια πάστα από τρία μέρη μαγειρικής σόδας και ένα μέρος νερό, βρέξτε το ασήμι και αρχίζετε να τρίβετε με την πάστα και ένα πανί που δεν αφήνει χνούδια. Τρίβετε με κυκλικές κινήσεις και ξεπλύνετε με καθαρό νερό.
Τα αληθινά Μαργαριτάρια
Όσο περισσότερο φοριέται μια πέρλα τόσο καλύτερη δείχνει. Το έλαιο του σώματος τους χαρίζει αυτή τη μαλακή λάμψη, χωρίς να ισχύει το ίδιο με τα body lotion και τα σπρέι μαλλιών. Αν πρέπει να τα καθαρίσετε ρίξτε μια σταγόνα από το ηπιότερο απορρυπαντικό που κυκλοφορεί σε ένα μπολ με χλιαρό νερό. Βουτήξτε ένα καθαρό πινέλο που χρησιμοποιείτε στο μακιγιάζ, στο διάλυμα και σκουπίζετε ελαφρά. Το πιο σημαντικό όμως είναι τα αφήσετε σε επίπεδη επιφάνεια για να στεγνώσουν.
Τα Faux Μαργαριτάρια
Ακολουθήστε την παραπάνω διαδικασία αλλά αντί του πινέλου σκουπίζετε με ένα μαλακό πανί. Αφήστε τα να στεγνώσουν σε κάθετη επιφάνεια προκειμένου να αποφύγετε να χαλάσει η κλωστή που τα ενώνει.
marymary.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.