, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Το ασφαλιστικό δίνει την χαριστική βολή και στους οδοντιάτρους…

 

 
οδοντίατρος
Την ώρα που η Υγεία και ιδιαίτερα η στοματική υγεία πνέει τα λοίσθια, η Κυβέρνηση δίνει τη χαριστική βολή στους χιλιάδες οδοντιάτρους, προωθώντας ευφάνταστες διατάξεις στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που ουσιαστικά οδηγούν τους ελεύθερους επαγγελματίες στην ανεργία και εξωθούν τους μεν ελεύθερους επαγγελματίες στην εισφοροδιαφυγή, τους δε εργοδότες προς τη μαύρη εργασία.
Οι προθέσεις της Κυβέρνησης για την αναλογική απόδοση των ασφαλιστικών εισφορών σε ποσοστό 20% του εισοδήματος, αναφέρει η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, εάν συνυπολογιστούν με τα άλλα οικονομικά βάρη, όπως την αυξημένη προκαταβολή φόρου, την εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος, χαράσσουν το μονόδρομο προς τη φτωχοποίηση των οδοντιάτρων.
Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία συμπαρατάσσεται με τους υπόλοιπους υγειονομικούς και εργοδοτικούς φορείς και συμμετέχει στο μέτωπο αντίδρασης κατά του νέου ασφαλιστικού, το οποίο τελικά καταστρέφει και τις τελευταίες δομές της παροχής ιδιωτικής υγείας, την ώρα που το δημόσιο σύστημα υγείας έχει ήδη καταρρεύσει.
Την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου η Ε.Ο.Ο. μαζί με τον ΠΙΣ, τον ΠΦΣ, τον ΠΚΣ και όλους τους Φορείς του Ε.Τ.Α.Α έχουν ορίσει συνάντηση, προκειμένου να οργανώσουν τον αγώνα κατά των προθέσεων της Κυβέρνησης.

πηγή: onmed.gr
 
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.