, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ενεργειακά πιστοποιητικά παντού – Πρόστιμο έως 10.000 ευρώ

ακινητα σπιτια ενέργεια

Αλλάζει το τοπίο στις πωλήσεις και τις εκμισθώσεις ακινήτων, καθώς από την 1η Ιανουαρίου είναι πλέον υποχρεωτική η έκδοση ενεργειακών πιστοποιητικών για όλα τα κτίσματα (κατοικία, μόνιμη και παραθεριστική, γραφεία, εμπορικές χρήσεις, συνάθροιση κοινού, εκπαίδευση, προσωρινή διαμονή, υγεία και κοινωνική πρόνοια κ.λπ.), προκειμένου οι ιδιοκτήτες τους να τα πουλήσουν ή να τα νοικιάσουν.
Όπως αναφέρει μάλιστα σε ρεπορτάζ του το Έθνος, το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) θα πρέπει μάλιστα να αναγράφεται στις εμπορικές διαφημιστικές καταχωρήσεις στον Τύπο και στο Διαδίκτυο για τη διάθεση προς πώληση ή προς μίσθωση κτιρίου, ενώ θα πρέπει να επισυνάπτεται και στις συμβολαιογραφικές πράξεις αγοραπωλησίας ακινήτων.
Από την 1η Ιανουαρίου η έκδοση του ενεργειακού πιστοποιητικού (θα εκδίδεται από ειδικό επιθεωρητή του Υπουργείου Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής) θα είναι υποχρεωτική για τα κτίσματα είτε αυτά ενοικιάζονται είτε πωλούνται με το κόστος να ξεκινά από τα 150 ευρώ για τα διαμερίσματα και τα 200 για τις μονοκατοικίες.
Διαβάστε περισσότερα στο toxrima.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.