, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Στο πλευρό του Λεβέντη όταν τον… λιθοβολούσαν!

fokas-aristeidis
του Αριστείδη Χ. Φωκά*
Είχα το προνόμιο να βρίσκομαι στο πλευρό του Βασίλη Λεβέντη στα πέτρινα χρόνια, όταν το σύνολο των ΜΜΕ τον λιθοβολούσε, επιχειρώντας να διασύρει και να εξευτελίσει μια από τις ελάχιστες φωνές της λογικής μέσα στο άρρωστο πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της Ελλάδας.
Οι αλήθειες του Λεβέντη ενοχλούσαν και έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος ώστε να αποδομήσουν το λόγο του, να τον εξευτελίσουν, να κρύψουν κάτω από το χαλί τα σκάνδαλα που αποκάλυπτε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και που οδήγησαν στην ασύλληπτη τραγωδία που βιώνει σήμερα ο ελληνικός λαός.
Δεν ήθελε να χωνέψει το βαθιά διαπλεκόμενο πολιτικό και μιντιακό σύστημα της χώρας πως δεν μπορείς να κοροϊδεύεις για πάντα όλους, πως κάποτε η φούσκα της πλασματικής ευημερίας θα έσκαγε, πως το «ελληνικό όνειρο» θα τελείωνε και πως τα δανεικά θα έπρεπε κάποτε να επιστραφούν.
Και όταν στο Καστελόριζο μπήκαν τίτλοι τέλους στα όνειρα και ξεκίνησε ο εφιάλτης, θυμήθηκαν το Λεβέντη. Για να δικαιωθεί για μια ακόμη φορά ο Γκάντι, όταν δίδασκε πως πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, ύστερα σε πολεμούν και μετά τους νικάς. Και έτσι ολοκληρώθηκε η απόλυτη ανατροπή: ο ελληνικός λαός έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης και αναγνώρισης στο Βασίλη Λεβέντη, αποκαθιστώντας την αδικία σε βάρος του και αναγνωρίζοντας την επώδυνη ειλικρίνειά του, την ορθότητα των λόγων του.
Την ψήφο αυτή προσπαθούμε να τιμήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Με συγκεκριμένες, στέρεες και καθαρές προτάσεις για τη συγκρότηση μιας οικουμενικής κυβέρνησης αποτελούμενης από προσωπικότητες, με χρηστή άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου, επιμένοντας στην ανάγκη ενότητας και ευρύτερων συνεργασιών, για το καλό του τόπου.
Σε αντίθεση με άλλους, εμείς δεν ντρεπόμαστε να λογοδοτήσουμε στην ελληνική κοινωνία. Έχουμε υποχρέωση απέναντι στο λαό να επιμείνουμε στην αλήθεια, όσο ενοχλητική κι αν είναι, να προτάξουμε το εθνικό συμφέρον πάνω από τον κομματισμό. Η κοινωνία πλέον εκφράζεται μέσα στη Βουλή, μέσα από την κοινοβουλευτική μας ομάδα, οι πολίτες αναγνωρίζουν τις προσπάθειές μας για την εγκαθίδρυση ενός κράτους δικαίου, για αξιοκρατία, για παραγωγική και ισόρροπη ανάπτυξη, για την ποινικοποίηση του ρουσφετιού, για την επιστροφή της κοινής λογικής στη χώρα αυτή. Αυτή είναι η αποστολή μας. Και οι πολίτες μπορούν να είναι βέβαιοι πως με στόχευση, μεθοδικότητα και σκληρή δουλειά θα συνεχίσουμε, χωρίς εξαρτήσεις, απαλλαγμένοι από τη λαγνεία της εξουσίας. Η καρέκλα δεν είναι αυτοσκοπός μας. Η επιστροφή της Ελλάδας στο ρεαλισμό είναι το καθήκον μας.
*Ο κ. Φωκάς είναι βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.