, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

O… αισιόδοξος υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ!

μηχανη μαρδας....
«Και στο αγροτικό θα βρεθεί λύση. Εκεί είχαμε και μια συμβολή στο υπ. Γεωργίας με μια μελέτη για μέτρα που μπορούν να εκσυγχρονίσουν τα λογιστικά των αγροτών και να απαλύνουν από το 2018 τα όποια βάρη»
—-
«Στο Νταβός περιμένουμε να ενισχυθεί ο αέρας της αισιοδοξίας που υπάρχει ήδη για την ελληνική οικονομία», δήλωσε στον Αlpha 989 ο Δημήτρης Μάρδας. Για τη συνέντευξη του Γ. Βαρουφάκη σχολίασε χαρακτηριστικά «δεν άκουσα κάτι καινούριο, αυτά που κυκλοφορούσαν τα επανέλαβε ή τα επιβεβαίωσε. Ακούσαμε λύσεις που είχε προτείνει και τις γνωρίζαμε. Δεν νομίζω ότι χθες ακούστηκε κάτι ιδιαίτερο για τον κόσμο τον πολύ – ένα μέρος του κόσμου που δεν βρίσκεται μέσα στο υπουργείο άκουσε ενδεχομένως κάποια πράγματα για πρώτη φορά».
Για την επιλογή συνεργατών στα υπουργικά γραφεία ο κος Μάρδας είπε πως «όλες οι θέσεις των συμβούλων είναι θέσεις προσωπικές. Να σημειώσουμε ότι μειώθηκαν στο ήμισυ σε σχέση με το παρελθόν, εγώ συμμετείχα σε αυτή την εισήγηση. Όλες αυτές δεν είναι θέσεις μονίμων, ακολουθούν τον όποιον υπουργό ή υφυπουργό. Εδώ τίθεται το ζήτημα της εμπιστοσύνης. Θες να έχεις κάποια άτομα απόλυτης εμπιστοσύνης, οπότε επιλέγεις κάποιο γνωστό σου ή συγγενή σου. Καθένας κρίνει με τα δικά του κριτήρια. Δεν μπορώ να πω ότι αυτό δεν είναι ηθικό. Εγώ αισθάνομαι πολύ κοντά μου παλιούς μου φοιτητές που είχαν κάποιες επιδόσεις ή συνεργάτες ή ανθρώπους που τους ξεσκονίζω πριν τους πάρω στο γραφείο. Δεν είναι παράλογο να έχεις συμβούλους ανθρώπους που είναι πάρα πολύ κοντά σου».
Σε ερώτηση για το ασφαλιστικό, εκτίμησε ότι «θα βρεθεί τελικά λύση, η οποία θα προσπαθεί να οδηγήσει σε συγκερασμό των απόψεων που δεν απέχει πολύ η μια από την άλλη πια».
«Και στο αγροτικό θα βρεθεί λύση. Εκεί είχαμε και μια συμβολή στο υπ. Γεωργίας με μια μελέτη για μέτρα που μπορούν να εκσυγχρονίσουν τα λογιστικά των αγροτών και να απαλύνουν από το 2018 τα όποια βάρη», πρόσθεσε ο κος Μάρδας.
Σε ερώτηση για το μέτρο Μπαλτά για τέλος 2% στους υπολογιστές και στα κινητά τηλέφωνα ο υφυπουργός εξωτερικών είπε ότι το άκουσε και ο ίδιος από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Πληροφορικής στην κοπή της πίτας. «Θα δούμε τί ακριβώς σκέψη υπάρχει, μέχρι να διευκρινιστεί δεν μπορούμε να κάνουμε σχόλια, δεν είναι δικό μας το σχέδιο. Το έχω ακούσει παλιά αλλά δεν τέθηκε το θέμα σε εμάς», είπε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στα θέματα της αρμοδιότητάς του είπε ότι «μετά από μια δουλειά 2- 3 μηνών συγκεντρώσαμε ένα μεγάλο σύνολο ντελικατέσεν από 70 χώρες και έχει ανακοινωθεί και στη σελίδα του ΥΠΕΞ. Έχοντας κατά νου την δομή της ελληνικής παραγωγής σε θέματα τροφίμων και ποτών, έχουμε πάρα πολλούς μικρούς παραγωγούς που παράγουν τέλεια προϊόντα και λόγω, αν θέλετε, της κουλτούρας τους δεν θέλουν να λειτουργούν μέσα σε ένα μεγάλο, ας πούμε, σούπερ μάρκετ του Πεκίνου και εμείς προσαρμοζόμαστε στη λειτουργία τους αυτή. Ποιος είναι ο καλύτερος χώρος για να τοποθετηθούν προϊόντα υψηλής ποιότητας, προϊόντα που παράγονται σε μικρές ποσότητες είπαμε, τα ντελικατέσεν παγκοσμίως. Έπρεπε να γίνει αυτή η συγκέντρωση κάποια ώρα, τα αναρτήσαμε χθες με αποτέλεσμα όποιος μικρός θέλει τώρα χωρίς να επωμιστεί το παραμικρό κόστος μπορεί να επικοινωνήσει μαζί τους και να επεκταθεί. Η μικρή παραγωγή αυτή έχει ένα πλεονέκτημα ότι μπορούν να τα πουλήσουν ακριβά». Ο κος Μάρδας είπε επίσης ότι «προχωρά η ιδέα για το νησάκι ανοιχτά των Στύρων, σκεφτόμαστε να κάνουμε εκεί κάτι ανάλογο με το Μέγαρο Μουσικής».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.