, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Όλα τα ελληνικά μαγαζιά του εξωτερικού σε μια… λίστα!

Suvlaki
Δεδομένης της άριστης και ανταγωνιστικής ποιότητας,  σε παγκόσμιο επίπεδο, των ελληνικών τροφίμων και ποτών και της ολοένα αυξανόμενης ζήτησης για εισαγωγές τους από χώρες του εξωτερικού, καθώς και σύμφωνα με τις προγραμματικές δηλώσεις του Υφυπουργού Εξωτερικών κ.Δ.Μάρδα, αναρτήθηκαν, στην ιστοσελίδα www.agora.mfa.gr του Υπουργείου Εξωτερικών, κατάλογοι καταστημάτων εκλεκτών τροφίμων (delicatessen) από 70 συνολικά χώρες.
Τα στοιχεία συλλέχθηκαν από τις ελληνικές αρχές στο εξωτερικό (Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, Πρεσβείες και Προξενεία). Σκοπός του εγχειρήματος είναι η ενημέρωση των Ελλήνων παραγωγών και εξαγωγέων τροφίμων και ποτών για σημεία πώλησης σε χώρες του εξωτερικού, στα οποία μπορούν να προτείνουν τα προϊόντα τους.
Τα καταστήματα εκλεκτών τροφίμων αναδεικνύονται ως ιδανικοί τόποι πώλησης προϊόντων υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών και ως τέτοιοι κατατάσσονται ψηλά στις προτιμήσεις των καταναλωτών, ειδικά εκείνων των ανώτερων εισοδηματικά επιπέδων.
Στόχος είναι τα ελληνικά προϊόντα άριστης ποιότητας, υψηλής γευστικής και διατροφικής αξίας, βιολογικής παραγωγής, προϊόντα ΠΟΠ & ΠΓΕ, να προωθηθούν σε καταστήματα εκλεκτών τροφίμων και να γίνουν ευρέως γνωστά και αποδεκτά παγκοσμίως.
Ανάλογες πρωτοβουλίες θα ακολουθήσουν και για άλλους κλάδους προϊόντων.
Δείτε ΕΔΩ τα ελληνικά καταστήματα του εξωτερικού.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.