, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Κρατούμενος αποφυλακίζεται αλλά αρνείται να φύγει από το Γκουαντάναμο! (ΦΩΤΟ)

gouantanamo (1)Έκανε δεκάδες απεργίες πείνας και προσπάθησε πολλές φορές να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας για να δικαιωθεί. Και τελικά, έπειτα από 14 χρόνια έφτασε η στιγμή της αποφυλάκισής του από το Γκουαντάναμο. Αλλά πλέον, αρνείται να τις εγκαταλείψει…
Τρεις κρατούμενοι στις περιβόητες φυλακές που βρίσκονται στην αμερικανική βάση στην Κούβα, αποφυλακίστηκαν την περασμένη εβδομάδα. Οι δύο εξ αυτών ευχαριστούν το Θεό για τη δυνατότητα που τους έδωσε φύγουν από το Γκουαντάναμο και να ξαναχτίσουν τις ζωές τους. Ο τρίτος, ωστόσο, αρνείται πεισματικά.gouantanamo (2) gouantanamo (3)gouantanamo (11)Βασική προϋπόθεση για να αποφυλακιστεί ο υεμενίτικης καταγωγής 35χρονος Mohammad Ali Abdullah Bwazir ήταν να μετακομίσει σε χώρα που δεν έχει συγγενείς και φίλους κάτι που όπως αποδείχθηκε τον τρόμαξε πολύ. Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι ζήτησε από τον δικηγόρο του να τον περιγράψει ως Brooks “Brooksy” Hatlen, τον χαρακτήρα της ταινίας Shawshank Redemption (Η τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ), που αυτοκτόνησε μην μπορώντας να προσαρμοστεί στη ζωή έξω από τη φυλακή…gouantanamo (5) gouantanamo (6) gouantanamo (7)
cnn.gr
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.