, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ήθελε να πουλήσει 750 λίτρα λάδι αμφιβόλου ποιότητας!

ladi
Συνελήφθη 29χρονος για πώληση αμφιβόλου ποιότητας λαδιού που έμοιαζε με ελαιόλαδο, καθώς ο συλληφθείς εξαπάτησε πλήθος ανυποψίαστων πολιτών πουλώντας τους το προαναφερόμενο προϊόν. Κατασχέθηκαν περισσότερα από 750 λίτρα, τα οποία απεστάλησαν για εργαστηριακή εξέταση.
Συγκεκριμένα, στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη ατόμου, που πουλούσε σε ανυποψίαστους πολίτες λάδι αμφιβόλου ποιότητας, προχώρησαν έπειτα από επισταμένη έρευνα και συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Εχεδώρου.
Πρόκειται για 29χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα απάτης και τετελεσμένη κατ’ εξακολούθηση νοθεία τροφίμων και παραβάσεις του Νόμου περί υπαίθριου εμπορίου.
Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με άτομο, το οποίο προμηθεύει σε κατοίκους χωριών της Θεσσαλονίκης, κατά το τελευταίο έτος, λάδι αμφιβόλου ποιότητας, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 29χρονο, πρωινές ώρες χθες (30-01-2016), τη στιγμή που προσπαθούσε να πουλήσει σε 55χρονο ημεδαπό δοχεία με το εν λόγω προϊόν.
Στην κατοχή του συλληφθέντα, καθώς και σε έρευνες στο αυτοκίνητο και στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δοχεία που περιείχαν συνολικά 749 λίτρα προϊόντος απροσδιόριστης προέλευσης σε υγρή μορφή, που προσομοιάζει με ελαιόλαδο.
Δείγματα της κατασχεθείσας ποσότητας απεστάλησαν στην αρμόδια Χημική Υπηρεσία για εργαστηριακή εξέταση, προς διαπίστωση της σύνθεσής του και της επικινδυνότητάς του για τη δημόσια υγεία.
Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.