, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Σελανίκ: Το ρόδο του Σουλτάνου»

selanik 4
Ένας σουλτάνος που ονειρεύεται ένα τριαντάφυλλο λίγο πριν πέσει μια πόλη στα χέρια του, ιστορία και θρύλοι, μνημεία εμβληματικά, μνημεία ξεχασμένα, μνημεία παραγνωρισμένα και μερικά σχεδόν άγνωστα.
Ένα κίνημα που άλλαξε την πορεία της αυτοκρατορίας, ο Κόμης Δράκουλας, οι τρεις ταφές που έκαναν σε έναν πασά.
Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, αναζητούμε τα ίχνη της Οθωμανικής Περιόδου της πόλης και φέρνουμε στο φως περιστατικά που κοντεύουν να γλιστρήσουν από τη μνήμη της Θεσσαλονίκης.
Τα μεγάλα γεγονότα αλλά και οι  πολυάριθμες ανθρώπινες ιστορίες που κρύβονται πίσω τους, δίνουν τον  τόνο σε μια πρωτότυπη διαδρομή, με αναπάντεχους σταθμούς και πλούσια αφήγηση με την υπογραφή του αρχαιολόγου – ξεναγού και υποψήφιου διδάκτορα Βυζαντινής Αρχαιολογίας, Τάσου Παπαδόπουλου.
Σημείο Συνάντησης: Κτήριο Παλιάς Φιλοσοφικής
Ώρα: 11 πμ
Συμετοχή: 12 ευρώ (στην τιμή συμπεριλαμβάνεται καφές ή κρασί ή μπύρα σε μια στάση της διαδρομής μας)
Πληροφορίες/ Κρατήσεις: 6978186900- 1 & [email protected]
Η ομάδα Thessaloniki Walking Tours ιδρύθηκε το φθινόπωρο του 2013 στη Θεσσαλονίκη και μέσα από καλά σχεδιασμένους θεματικούς περιπάτους ανασύρει τη μνήμη μιας πολυπολιτισμικής πόλης, συνδέοντας το χθες με το σήμερα. Οι περίπατοι που προτείνει, διασκεδαστικοί αλλά και τεκμηριωμένοι. Αναζητά τις ανθρώπινες ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα σημαντικά μνημεία της, τους δρόμους, τις πλατείες, τις γειτονιές αλλά και τις μυστικές της γωνιές. Ιστορία, τέχνη, αρχιτεκτονική, γεύσεις και αρώματα αποτελούν τη βάση μιας βιωματικής εμπειρίας για ξεχωριστή σύνδεση με την πόλη, τη σύνθετη ταυτότητά της, τους ανθρώπους της και τις συνήθειές τους.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.