, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Αποζημίωση 450.000 ευρώ στον Κύπριο για την υπόθεση «ζαρντινιέρα»!

ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΖΑΡΝΤΙΝΙΕΡΑ
Στις 450.000 ευρώ ανέρχεται το ποσό το οποίο καλείται να καταβάλει το ελληνικό Δημόσιο στον Κύπριο φοιτητή Αυγουστίνο Δημητρίου για τον άγριο ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη το 2006 στη γνωστή υπόθεση «ζαρντινιέρα».
Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, το Συμβούλιο της Επικρατείας επικύρωσε εφετειακή απόφαση για την απόλυτη ευθύνη των αστυνομικών αποκρούοντας τις αιτιάσεις του Δημοσίου ότι το ποσό της αποζημίωσης είναι «εντελώς υπερβολικό», όπως επίσης και τον ισχυρισμό ότι ο παθών ευθύνεται κατά 95% για ό,τι του συνέβη.
Το δικαστήριο έκρινε ότι πρέπει να επιδικαστεί σε βάρος του Δημοσίου αποζημίωση για την ηθική βλάβη (ψυχική και σωματική ταλαιπωρία, πόνο, τρόμο κτλ) που υπέστη ο 34χρονος πλέον Αυγουστίνος Δημητρίου.
Η αποζημίωση προσδιορίστηκε στις 300.000 ευρώ και αναμένεται να προσεγγίσει τις 450.000 ευρώ με τους νόμιμους τόκους, από την επίδοση της αγωγής τον Ιούνιο του 2009.
Πηγή: in.gr
ΦΩΤΟ: eurokinissi.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.