, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Διαμαρτυρίες για το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Σχιστό

sxisto
Δυο ξεχωριστές συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν σήμερα, Δευτέρα στο Σχιστό με αφορμή το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων που πρόκειται να δημιουργηθεί στο στρατόπεδο «Στεφανάκη» στο Σχιστό Περάματος.
Η πρώτη συγκέντρωση θα γίνει στις 11:00 (Γρ. Λαμπράκη και Σχιστού) και τη διοργανώνει η ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή) με σύνθημα «Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες».
Λίγο αργότερα, στις 12.30 οι «Επιτροπές Κατοίκων Πειραιώς», που θεωρείται ότι πρόσκεινται στη Χρυσή Αυγή θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο ίδιο σημείο κατά της δημιουργίας του κέντρου φιλοξενίας στο Σχιστό.
Η ΚΕΕΡΦΑ, σε ανακοίνωσή της, τονίζει ότι «χρυσαυγίτες, φορώντας την προβιά Επιτροπής Κατοίκων Πειραιά, καλούν ρατσιστική σύναξη μίσους στο Σχιστό κατά του στρατοπέδου μεταναστών που σκοπεύει να δημιουργήσει η κυβέρνηση» και αναφέρουν: «Δεν θα επιτρέψουμε στους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα να χύνουν στην ίδια του τη γειτονιά ρατσιστικό δηλητήριο σε βάρος των προσφύγων και των μεταναστών στοχοποιώντας τους δήθεν για υποβάθμιση της περιοχής».
Την ίδια ώρα στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη μετά από πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη, σε μια προσπάθεια συντονισμού των τοπικών φορέων.
Στη σύσκεψη θα πάρουν μέρος οι δήμαρχοι Πειραιά Γιάννης Μώραλης, Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης, Νίκαιας-Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης και Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης.
Εντός της ημέρας, επίσης, θα συνεδριάσει για το θέμα η Επιτροπή Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προσφυγικών Ροών, η οποία απαρτίζεται από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, προκειμένου να συζητήσει τη χωροθέτηση και λειτουργίας των κέντρων μετεγκατάστασης προσφύγων. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΚΕΔΕ.
Γονείς και μαθητές διαμαρτύρονται για το Κέντρο Μετεγκατάστασης Προσφύγων

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.