, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Που είναι η προσφυγομάνα Θεσσαλονίκη;»

kouroumplis
Του Άρη Κουτσιούκη
Την έντονη δυσαρέσκειά του προς συναδέλφους του, Δημάρχους, αλλά και προς τον Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, εξέφρασε με δηλώσεις του ο Γιάννης Μπουτάρης, στο περιθώριο συνάντησης που είχε με την υφυπουργό αρμόδια για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και τον υπουργό εσωτερικών και διοικητικής ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή. Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης μεταξύ άλλων ανέφερε: “Αισθάνομαι εξαιρετικά δυσάρεστα με τη συμπεριφορά συναδέλφων μου των δήμων. Από την μια πλευρά ο δήμος Δέλτα, φύγε διάολε από μένα πήγαινε στο γείτονα κι από την άλλη διάβασα το πρωί ότι ο δήμαρχος Θέρμης, Θ. Παπαδόπουλος, ενώ είχε προτείνει ο ίδιος το 561 στρατόπεδο στη Θέρμη, δεν βλέπω να το ξαναλέει και είχε αντίρρηση για τα Λουτρά Θέρμης. Το θεωρώ απαράδεκτο” για να προσθέσει πως “είναι δύο τα θέματα, ένα αυτοί που ζητάνε άσυλο και οι άλλοι που είναι για επαναπατρισμό. Στο δεύτερο τι θα γίνει σε περίπτωση που κλείσουν τα σύνορα και μπουκώσουν; Σε αυτή την περίπτωση η κατάσταση θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από την πολιτική προστασία”.
Ο κ. Μπουτάρης αναρωτήθηκε αν υπάρχουν στρατόπεδα ή χώροι του Δημοσίου στην περιοχή από τη Θεσσαλονίκη προς τα σύνορα και όταν ρωτήθηκε αν επικοινώνησε με τον κ. Τζιτζικώστα, απάντησε: “Δεν μίλησα μαζί του. Δεν βγαίνει στο τηλέφωνο. Προσπάθησα να επικοινωνήσω. Δεν ξέρω γιατί δεν βγαίνει. Θεωρώ απαράδεκτη τη συμπεριφορά και της Περιφέρειας και των υπολοίπων Δημάρχων. Εγώ είπα χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι μέσω της TV100 πρέπει να κάνουμε προσπάθεια να αντιληφθούν οι συμπολίτες ότι δεν τρώνε ανθρώπους οι πρόσφυγες. Είναι εξαιρετικά δυσάρεστη αυτή η αντιμετώπιση. Η Θεσσαλονίκη λέγεται προσφυγομάνα. Πού είναι η προσφυγομάνα; Ξεχάσαμε;” διερωτήθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, με τον κ. Κουρουμπλή να συμπληρώνει πως “είμαστε στη συντριπτική μας πλειοψηφία άνθρωποι που καταγόμαστε από προσφυγικές οικογένειες”.
 
kouroumplis2 kouroumplis3 mpoutaris
 
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.