, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

trakter3
Την πρόθεση τους να παρατάξουν τα τρακτέρ τους στην αερογέφυρα (Νότιος Α/Κ Κατερίνης) επί της Φ/Θ 436+500 της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης εξέφρασαν οι  αγροτικοί σύλλογοι και συνεταιρισμοί των Δήμων Κατερίνης και Δίου Ολύμπου, οι οποίοι θα προβούν σε συμβολική διακοπή κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στο προαναφερόμενο ύψος της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης (Π.Α.Θ.Ε.), από τις 10:00 σήμερα το πρωί.
Για σήμερα Τετάρτη (10-02-2016) από τις 09:00 και μέχρι νεωτέρας απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, που κινούνται σε αμφότερες τις κατευθύνσεις στο τμήμα της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης (Π.Α.Θ.Ε.) που αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, από την Φ/Θ 474+500 [Α/Κ Κλειδίου] μέχρι την Φ/Θ 429+900 [Α/Κ Ν. Εφέσσου].
Β. Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές, ως εξής:
Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα:

  1. Φορτηγά μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία, που προέρχονται από Θεσσαλονίκη και κινούνται επί της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Θεσσαλονίκης:

α) θα εκτρέπονται από τον Α/Κ Κλειδίου Ημαθίας [Φ/Θ 474+500] προς Βέροια (Εγνατία Οδός) ή
β) θα αναστρέφονται προ του ΢ταθμού Διοδίων Κλειδίου [Φ/Θ 469+100] στο ύψος Αιγινίου και στη συνέχεια θα εξέρχονται της Π.Α.Θ.Ε. μέσω του Α/Κ Κλειδίου Ημαθίας [Φ/Θ 474+500] προς Βέροια (Εγνατία Οδός) και από εκεί:
Είτε μέσω Α/Κ Νησελίου Ημαθίας – Αλεξάνδρεια – Βέροια – Α/Κ Βέροιας – Εγνατία Οδό – Κοζάνη – Ε.Ο. Κοζάνης – Ελασσόνας – Συρνάβου – Αμπελώνα – Γυρτώνης ως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης Λάρισας, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε.
Είτε μέσω Α/Κ Νησελίου Ημαθίας – Αλεξάνδρεια – Βέροια – Α/Κ Βέροιας – Εγνατία Οδό – Κοζάνη – Ε.Ο. Κοζάνης – Γρεβενών – Καλαμπάκας – Σρικάλων – Λάρισας και εν συνεχεία διά της περιφερειακής οδού Λάρισας – Σρικάλων, θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. από τον ανισόπεδο κόμβο Βελεστίνου.

  1. Φορτηγά μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία, που κινούνται επί της Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Κατερίνης, με κατεύθυνση προς Κατερίνη:

θα εκτρέπονται στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας και μέσω Π.Ε.Ο. Αλεξάνδρειας –Βέροιας και από τον Α/Κ Βέροιας θα εισέρχονται στην Εγνατία οδό προς Κοζάνη και από εκεί:
Είτε μέσω Ε.Ο. Κοζάνης – Ελασσόνας – Συρνάβου – Αμπελώνα – Γυρτώνης ως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης Λάρισας, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε.
Είτε μέσω Κοζάνης – Γρεβενών – Καλαμπάκας – Σρικάλων – Λάρισας και εν συνεχεία διά της περιφερειακής οδού Λάρισας – Σρικάλων, θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. από τον ανισόπεδο κόμβο Βελεστίνου.

  1. Ι.Φ.Ε. και φορτηγά μικτού βάρους μέχρι 3,5 τόνους, που προέρχονται από Θεσσαλονίκη και κινούνται επί της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Θεσσαλονίκης, θα εκτρέπονται από τον Α/Κ Kορινού (Φ/Θ 445 ,500) είσοδο Π.Ε.Ο Κατερίνης-Θεσ/νίκης προς Κατερίνη, όπου μέσω Δημοτικής οδού Μουσών – Ισόπεδου Κυκλικού Κόμβου Λιακοπούλου – Ισόπεδου Κυκλικού Κόμβου Λ. Ιασωνίδη – Δημοτικής οδού Φατζόγλου θα εισέρχονται στην ανατολική παράπλευρο της Π.Α.Θ.Ε. και εν συνέχεια θα εξέρχονται στην Π.Α.Θ.Ε. μέσω του Α/Κ Νέας Εφέσσου [Φ/Θ 429+900].
  2. Ι.Φ.Ε. και φορτηγά μικτού βάρους μέχρι 3,5 τόνους, που κινούνται επί της Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Κατερίνης, με κατεύθυνση προς Κατερίνη, θα συνεχίζουν την πορεία τους, όπου μέσω Δημοτικής οδού Μουσών – Ισόπεδου Κυκλικού Κόμβου Λιακοπούλου – Ισόπεδου Κυκλικού Κόμβου Λ. Ιασωνίδη – Δημοτικής οδού Φατζόγλου θα εισέρχονται στην ανατολική παράπλευρο της Π.Α.Θ.Ε. και εν συνέχεια θα εξέρχονται στην Π.Α.Θ.Ε. μέσω του Α/Κ Νέας Εφέσσου [Φ/Θ 429+900].
  3. Ι.Φ.Ε. και φορτηγά μικτού βάρους μέχρι 3,5 τόνους, που θα προέρχονται από Κατερίνη, θα κινούνται μέσω Δημοτικής οδού Μουσών – Ισόπεδου Κυκλικού Κόμβου Λιακοπούλου – Ισόπεδου Κυκλικού Κόμβου Λ. Ιασωνίδη – Δημοτικής οδού Φατζόγλου και εν συνεχεία θα εισέρχονται στην ανατολική παράπλευρο της Π.Α.Θ.Ε. και εν συνέχεια θα εξέρχονται στην Π.Α.Θ.Ε. μέσω του Α/Κ Νέας Εφέσσου.

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη:

  1. Φορτηγά μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία, που προέρχονται από Αθήνα και κινούνται επί της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης:

α) θα εκτρέπονται στον Κόμβο Γυρτώνης Λάρισας [Φ/Θ 365+500] θα κατευθύνονται προς την Ε.Ο. Γυρτώνης- Αμπελώνα – Συρνάβου – Ελασσόνας – Κοζάνης – Εγνατία οδό και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο της Π.Α.Θ.Ε μέσω Α/Κ Κλειδίου Ημαθίας [Φ/Θ 474+500] ή
β) μέσω της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης θα κατευθύνονται στην Ε.Ο. Λάρισας – Σρικάλων – Καλαμπάκας – Γρεβενών και θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό και εν συνεχεία στον αυτοκινητόδρομο της Π.Α.Θ.Ε μέσω Α/Κ Κλειδίου Ημαθίας [Φ/Θ 474+500].

  1. Ι.Φ.Ε. και φορτηγά μικτού βάρους μέχρι 3,5 τόνους, που προέρχονται από Αθήνα και κινούνται επί της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Θεσσαλονίκης, θα εκτρέπονται από τον Α/Κ Νέας Εφέσσου [Φ/Θ 429+900] στην ανατολική παράπλευρο της Π.Α.Θ.Ε. προς Κατερίνη, όπου εν συνεχεία μέσω Δημοτικής οδού Φατζόγλου – Ισόπεδου Κυκλικού Κόμβου Λ. Ιασωνίδη – Ισόπεδου Κυκλικού Κόμβου Λιακοπούλου – Δημοτική οδό ΢ελευκιδών θα εξέρχονται στην Π.Α.Θ.Ε. μέσω του Α/Κ Κατερίνης [Φ/Θ 439].

Γ. Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, οι Δ.Α. Λάρισας, Δ.Α. Ημαθίας, Δ.Α. Κοζάνης και Δ.Α. Γρεβενών, παρακαλούνται για την ενημέρωση τους και δικές τους ενέργειες στην περιοχή ευθύνης τους, καθώς και τη λήψη απαιτούμενων μέτρων στα σημεία εκτροπής κυκλοφορίας.
Δ. Τ.Τ. Αυτοκινητοδρόμων Πιερίας, Σ.Σ. Κατερίνης και το Α.Σ. Αιγινίου εξουσιοδοτούνται για τη λήψη των επιβαλλόμενων μέτρων αρμοδιότητος τους, με προσωπική ευθύνη των κ.κ. Διοικητών.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.