, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Ζεσταίνουν» τα τρακτέρ τους  για την… Αθήνα οι αγρότες

agrotes 2
Για την κάθοδό τους στην Αθήνα προετοιμάζονται οι αγρότες από τα 68 μπλόκα της χώρας, ενώ παράλληλα προχωρούν σε κινήσεις κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους, με αποκλεισμούς κυκλοφορίας, τελωνείων και δημόσιων υπηρεσιών.
Οι αγρότες παραχωρούν εντός της ημέρας συνέντευξη Τύπου, προκειμένου να εξηγήσουν γιατί κατεβαίνουν στην Αθήνα και ποια είναι τα αιτήματά τους.
Η Αστυνομία, ωστόσο, θα λάβει ειδικά μέτρα με σκοπό να τους εμποδίσει να φτάσουν μέσα στην πρωτεύουσα. Γι’ αυτό το λόγο θα στηθούν αστυνομικά -αυτή τη φορά- μπλόκα σε πολλά σημεία της Αττικής.
Στις τάξεις των αγροτών αρχίζουν να γίνονται σαφείς δύο γραμμές. Η μία που εκφράζεται κυρίως από το μπλόκο της Νίκαιας και τα 68 μπλόκα που συντάσσονται θέτει ως προαπαιτούμενο του όποιου διαλόγου την απόσυρση της κυβερνητικής πρότασης για το ασφαλιστικό και το φορολογικό καθεστώς των αγροτών.
Η δεύτερη, που εκφράζεται από το μπλόκο των Τεμπών και των Μικροθηβών, λέει «ναι» στο διάλογο στη βάση των προτάσεων που περιλαμβάνονται σε επιστολή τεσσάρων σελίδων με αποδέκτη τον πρωθυπουργό. Στη βάση αυτή αγρότες από τα Τέμπη δήλωσαν έτοιμοι για κάθοδο στην Αθήνα, όχι για να διαδηλώσουν, αλλά για να συναντηθούν με τον Αλέξη Τσίπρα.
Κινητοποιήσεων συνέχεια
Αγρότες από το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια των Χανίων σήκωσαν πανό στην είσοδο της δημοτικής αγοράς Χανίων και καλούν τους πολίτες να συμμετάσχουν στο αγροτικό συλλαλητήριο της Παρασκευής στην Αθήνα.
Παράλληλα, αγρότες διανέμουν σε διερχόμενους πολίτες φυλλάδια στα οποία υπάρχει το κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Αθήνας.
Να θυμίσουμε ότι κλειστά επ’ αόριστον παραμένουν τα Τέμπη ενώ ανοιχτό είναι από το βράδυ της Τρίτης το τελωνείο του Προμαχώνα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.