, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Διεθνής διάκριση για Έλληνα συγγραφέα

trivizasΤο δεύτερο διαδραστικό βιβλίο του διεθνώς αναγνωρισμένου συγγραφέα Ευγένιου Τριβιζά, με τίτλο «Το Κοτσάνι του Πετροκέρασου» (“Little Emily, the Cherry Stalk and the Eraser Bombs” είναι ο αγγλικός τίτλος), απέσπασε μια σημαντική διάκριση στη διεθνή εκδοτική αγορά ηλεκτρονικών βιβλίων.
Τα Kidscreen Awards, ο σημαντικότερoς φορέας βράβευσης τηλεοπτικών, κινηματογραφικών και διαδικτυακών έργων για παιδιά στις ΗΠΑ, επέλεξαν ως καλύτερο για παιδιά προσχολικής ηλικίας το έργο του Ευγένιου Τριβιζά το οποίο συναγωνίστηκαν το «Story Central» της Disney και το «My Little Poney» των Digital Playdates διεκδικώντας τον τίτλο του κορυφαίου παιδικού ηλεκτρονικού βιβλίου της χρονιάς. Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία αν αναλογιστεί κανείς τα χιλιάδες ηλεκτρονικά βιβλία για παιδιά που κυκλοφορούν στην παγκόσμια αγορά.
Την καλλιτεχνική επιμέλεια, εικονογράφηση και σκηνοθεσία υπογράφει ο βραβευμένος σκηνοθέτης, animator και ισόβιο μέλος της Ακαδημίας Κινηματογράφου των Ηνωμένων Πολιτειών, Παναγιώτης Ράππας, και την διεύθυνση παραγωγής o βετεράνος παραγωγός ταινιών κινουμένων σχεδίων στην Αμερική Hal Waite, συνεργάτες και οι δύο για χρόνια του Στήβεν Σπίλμπεργκ.
Πρόκειται για μια απολαυστική ιστορία με θέμα τη στοργή και τη δημιουργικότητα, από τον κοσμαγάπητο εθνικό μας παραμυθά, που αυτή τη φορά μας ταξιδεύει σε έναν πολύχρωμο γαλαξία με δάση από ηλιοτρόπια και ζούγκλες με πορτοκαλί ιπποπόταμους, έναν κόσμο όπου ό,τι κι αν φανταστείς μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Εκεί, ο μικρός αλλά θαυμαστός Πλανήτης των Χρωμάτων που έχει ζωγραφίσει ένας καλλιτέχνης για τη μικρή του κόρη, απειλείται από πανούργους εχθρούς, αποφασισμένους να τον αφανίσουν με βόμβες γομολάστιχας και άλλα ύπουλα υπερόπλα. Συνεχείς διαδραστικές εκπλήξεις και ένα hit τραγούδι, που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για το διαδραστικό αυτό παραμύθι, κάνουν την ανάγνωσή του μια αξέχαστη εμπειρία.
Το «Kοτσάνι του Πετροκέρασου» είναι μια ακόμα διεθνής παραγωγή της εταιρείας Ever After Tales (www.everaftertales.com), με έδρα το Λος Άντζελες, σε μια πολλά υποσχόμενη συνεργασία Ελλήνων καλλιτεχνών και Αμερικανών παραγωγών του Χόλυγουντ με τεράστια εμπειρία σε ταινίες για παιδιά.
Το ηλεκτρονικό βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά κυκλοφορεί στα ελληνικά, αγγλικά και ισπανικά. Στην ελληνική εκδοχή, τη συναρπαστική ιστορία ζωντανεύει η φωνή της γνωστής ηθοποιού Όλιας Λαζαρίδου.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.