, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Πόσο θα κοστίζει ένα από τα… τέσσερα κανάλια που φτιάχνει ο ΣΥΡΙΖΑ;

media-mikrofona
Μεταξύ 500.000 και 3,5 εκατομμυρίων ευρώ θα προσδιοριστεί η τιμή εκκίνησης για την εξασφάλιση τηλεοπτικής άδειας πανελλήνιας εμβέλειας, δήλωσε την Πέμπτη, εν όψει της ψήφισης της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος.
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος σημείωσε ότι η κυβέρνηση, στην αποψινή ψηφοφορία στη Βουλή, θα παρουσιάσει την μελέτη του ευρωπαϊκού ινστιτούτου Φλωρεντίας, σύμφωνα με την οποία -όπως είπε- η τιμή εκκίνησης θα προσδιοριστεί ανάμεσα στα δύο αυτά ποσά.
«Η τιμή εκκίνησης, νομίζω, κυμαίνεται σαν αντικειμενική ανάγνωση από 500.000 ευρώ έως 3,5 εκατομμύρια. Θα δούμε όμως ποιο θα είναι το σκαλοπάτι, το κατώφλι στο οποίο θα ξεκινήσει ο διαγωνισμός. Θα είναι εκεί ανάμεσα πάντως» δήλωσε ο κ. Φάμελλος.
Εξάλλου, απαντώντας στις καταγγελίες κομμάτων της αντιπολίτευσης, ότι θα αυξηθεί η ανεργία με τον περιορισμό των καναλιών εθνικής εμβέλειας, είπε ότι θα υπάρξει προστασία για τους εργαζόμενους στους τηλεοπτικούς σταθμούς και εκτίμησε πως με τα υποχρεωτικά νούμερα που προβλέπονται για τη στελέχωση των καναλιών πιθανόν να χρειαστούν και επιπλέον εργαζόμενοι.
Είπε χαρακτηριστικά ότι «τα κανάλια στηρίζονται σε πήλινα πόδια», τρία απ’ αυτά έχουν αρνητικούς ισολογισμούς και οι δανειακές συμβάσεις, χωρίς αντίκρυσμα, ξεπερνούν τα 800 εκατ. ευρώ.
«Μεταξύ τραπεζών και καναλιών υπήρχε ένα μεγάλο θέμα διαπλοκής και αδιαφάνειας» δήλωσε και προειδοποίησε ότι όσοι σκοπεύουν να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό θα πρέπει να διαθέτουν ενημερότητες και, καταλήγοντας, υπογράμμισε: «Διασφαλίζουμε ότι οι εργαζόμενοι δεν θα απασχολούνται σε πτωχευμένες εταιρείες».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.