, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Μήνυμα ΣΟΚ των δανειστών: Κόψτε τώρα τις συντάξεις!

συνταξεις
Να εφαρμοστούν άμεσα οι περικοπές που προβλέπει το σχέδιο Κατρούγκαλου και για τους νυν συνταξιούχους απαιτούν οι δανειστές. Μάλιστα φαίνεται πως η εφαρμογή τους είναι απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή», οι δανειστές έχουν ήδη διαμηνύσει στην Αθήνα ότι πρέπει να κοπούν οι κύριες συντάξεις και για τους σημερινούς συνταξιούχους, από ένα ποσό και επάνω –περίπου στα 1.500 ευρώ– και αν γίνει αυτή η υποχώρηση από την ελληνική κυβέρνηση, τότε –σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες– η Κομισιόν και το ΔΝΤ θα κάνουν πίσω στις απαιτήσεις για τη λήψη πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι η εφαρμογή της πρότασης Κατρούγκαλου οδηγεί σε περικοπές του 5‐30% στις κύριες συντάξεις που χορηγούνται ήδη. Κάτι τέτοιο θα ξεπερνούσε τις «κόκκινες γραμμές» του πρωθυπουργού και έτσι αναζητούνται άλλα πεδία υποχωρήσεων για να επιτευχθεί ο συμβιβασμός των δύο πλευρών και να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.
Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο Κατρούγκαλου προβλέπει ότι θα παραμείνουν ακέραιες οι υφιστάμενες συντάξεις και οι περικοπές θα αφορούν εκείνους που θα συνταξιοδοτηθούν από την 1η Ιανουαρίου 2016.
Διαβάστε περισσότερα στο toxrima.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.