, Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

search icon search icon

Νέα πανελλαδική και 48ωρη απεργία μέσα στον Φεβρουάριο

apergiaΤη συμμετοχή σε μια σειρά κινητοποιήσεων αυτήν και την επόμενη εβδομάδα αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ, η οποία προσανατολίζεται στην προκήρυξη 48ωρης απεργίας στο τέλος Φεβρουαρίου ή στις αρχές Μαρτίου μαζί με τη ΓΣΕΕ και τους επιστημονικούς φορείς.
Στη σύσκεψη των Ομοσπονδιών και των πρωτοβάθμιων σωματείων της, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στην Αθήνα, αποφασίστηκε η συμμετοχή της ΑΔΕΔΥ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, την Τετάρτη στις 13.30 στο υπουργείο Παιδείας, καθώς και στην κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ, που έχει κηρύξει παναττική στάση εργασίας (11.00-15.00) για την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας στις 12 το μεσημέρι.
Παράλληλα, για την ερχόμενη Δευτέρα, η ΑΔΕΔΥ διοργανώνει συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας με αίτημα τη στήριξη των ταμείων των δημοσίων υπαλλήλων, ειδικότερα του Ταμείου Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) και του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) .
Η ΑΔΕΔΥ ζητεί την απόσυρση του προσχεδίου της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

#Tags: ΓΣΕΕ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.