, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ασφυκτική η κατάσταση στα τελωνεία

τελωνεία προμαχώνα

Ασφυκτική παραμένει για τέταρτη ημέρα η κατάσταση στα τελωνεία του Προμαχώνα και της Εξοχής, στα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα, από τα αντι-μπλόκα που έχουν στήσει επί βουλγαρικού εδάφους.
Το αίτημα των Βουλγάρων αυτοκινητιστών είναι να αποσυρθούν εντελώς τα τρακτέρ από τα σημεία εισόδου, κάτι δεν μπορεί να συμβεί, όπως ξεκαθάρισαν οι επικεφαλής των συντονιστικών επιτροπών στα μπλόκα Προμαχώνα και Εξοχής, Γιάννης Τουρτούρας και Βασίλης Καστίδης, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
Οι ουρές των οχημάτων και στις δύο πλευρές των συνόρων στο τελωνείο του Προμαχώνα ξεπερνούν τα 25 χιλιόμετρα και όπως μας είπε ο κ. Τουρτούρας «περιμένουμε την απάντησή τους στην νέα πρόταση που του κάναμε χθες και αφορά στο να παραμείνει ανοιχτό το τελωνείο καθ΄ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και μέχρι τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι».
Τέλος, ο κ. Τουρτούρας τόνισε ότι «ο Προμαχώνας θα συμμετάσχει στη συνάντηση της Νίκαιας αύριο και η απόφαση που θα ληφθεί θα είναι και αυτή που θα ακολουθήσουμε», ενώ εξέφρασε ότι «δεν θα πάμε σε διάλογο με τον πρωθυπουργό τη Δευτέρα».
paraskhnio.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.