, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Με τα πόδια για τον… παράδεισο της Κ. Ευρώπης (ΒΙΝΤΕΟ)

TEMΠΗ
Απελπιστική είναι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα μετά το κλείσιμο των συνόρων καθώς χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες έχουν εγκλωβιστεί στην χώρα μας. Οι εικόνες που φτάνουν τις τελευταίες ώρες από την Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης δείχνουν την δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα. Μάλιστα, υπολογίζεται πως αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν 20.000 άνθρωποι, που δεν μπορούν να φύγουν, ενώ τα Σκόπια ανακοίνωσαν πως -προς το παρόν τουλάχιστον- μόλις 100 άτομα θα περάσουν σήμερα τα σύνορα! Χιλιάδες πρόσφυγες πηγαίνουν με τα πόδια στην Ειδομένη…
Με την ολοκλήρωση της Συνόδου Υπουργών Εσωτερικών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης της Ελλάδας Γιάννης Μουζάλας εξέφρασε την ικανοποίηση του, δηλώνοντας πως έχει ήδη καταθέσει έκτακτο πλάνο για τη καταπολέμηση ενδεχόμενης ανθρωπιστικής κρίσης, σε περίπτωση που δεν αλλάξουν τη στάση τους, ορισμένα κράτη και δημιουργηθεί τεράστια συμφόρηση προσφύγων στην Ελλάδα.
Στο μεταξύ ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε πως η ενότητα της Ευρώπης βρίσκεται σε κίνδυνο αλλά και ανθρώπινες ζωές, επαναλαμβάνοντας πως μπορούν να υπάρχουν μόνο Ευρωπαϊκής λύσεις και πως οι ασυντόνιστες δράσεις κοστίζουν χρόνο. Αίσθηση κάνει όμως η δήλωση του πως εάν δεν δούμε «ξεκάθαρα αποτελέσματα» στο έδαφος μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες τότε το όλο σύστημα θα καταρρεύσει. Για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο κρίσιμη ημέρα πλέον αποτελεί η 7η του Μαρτίου με την Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη σημερινή απόφαση του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας για την Αυστρία, ο Επίτροπος Αβραμόπουλος δήλωσε πως δεν πρόκειται για διακοπή των διπλωματικών σχέσεων αλλά πως στόχος της ανάκλησης είναι για να γίνουν διαβουλεύσεις με την Ελληνίδα πρέσβειρα.


ΤΕΜΠΗ
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.