, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Νέος «πονοκέφαλος» για τον Μπουτάρη-Ποιους… έδειξε για τον πόλεμο στην παράταξή του;

dimarxeio-thema
του Βαγγέλη Στολάκη
Συνεδρίασε εκτάκτως η δημοτική ομάδα του Γιάννη Μπουτάρη στο δήμο Θεσσαλονίκης στον απόηχο δημοσιευμάτων που αναφέρονται σε διαγωνισμούς της αντιδημαρχίας Καθαριότητας και στον τρόπο με τον οποίο δυο εταιρίες που εμφανίζονται να μην έχουν ούτε… έδρα κέρδισαν τους συγκεκριμένους διαγωνισμούς ύψους έξι εκατομμυρίων ευρώ.
Την έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε ο Μπουτάρης ενώ ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Φωτίου ενημέρωσε τους συναδέλφους του στις 14:00. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ιθύνοντες της παράταξης θεώρησαν πως ενόψει της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου και της αυριανής απουσίας του δημάρχου στην Κύπρο θα πρέπει να υπάρξει κοινή γραμμή στις τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων.
Οι διαγωνισμοί πραγματοποιήθηκαν το 2011, επί δημαρχίας δηλαδή Μπουτάρη και για το λόγο αυτό ο Εισαγγελέας Διαφθοράς ζήτησε να γίνει ο δήμος «φύλλο και φτερό». Σημειώνεται επίσης πως εδώ και λίγες ημέρες στο δήμο βρίσκεται και η Οικονομική επιθεωρήτρια η οποία έχει βάλει στο «μικροσκόπιο» της εν λόγω συμβάσεις που υπέγραψε ο δήμος με τις παραπάνω εταιρίες. Την παραγγελία έχει στα χέρια του ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Θωμάς Ψαρράς.
Η υπόθεση έχει προκαλέσει νέους πονοκεφάλους στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Πριν από λίγους μήνες οι άλλοτε ισχυροί άνδρες της «Πρωτοβουλίας» Παναγιώτης Αβραμόπουλος και Ανδρέας Κουράκης έβαλαν και εναντίον του ιδίου του δημάρχου για το γεγονός ότι επί δικής τους διοίκησης (σε αντιδιαστολή με την διοίκηση Παπαγεωργόπουλου) ο Εισαγγελέας μπήκε στην… Βασιλέως Γεωργίου.
Στον απόηχο δημοσιευμάτων πως συγκεκριμένοι δημοτικοί σύμβουλοι επισκέφτηκαν την Βιομηχανική Περιοχή προκειμένου να εντοπίσουν την έδρα της μιας εκ των δυο εταιριών και είδαν ότι… δεν υπάρχει, και ενόψει του αυριανού δημοτικού συμβουλίου ο Γιάννης Μπουτάρης κάλεσε εκτάκτως σε συνεδρίαση τη δημοτική του ομάδα.
Απουσίαζαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος και ο πρώην αντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Κουράκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Karfitsa ο Γιάννης Μπουτάρης ανέφερε μιλώντας στους δημοτικούς του συμβούλους ότι για το ζήτημα έχουν πραγματοποιηθεί σχετικές έρευνες. Σημείωσε ότι ο ίδιος ουδέποτε έδωσε εντολή σε μέλη της οικονομικής επιτροπής του δήμου Θεσσαλονίκης να μεταβούν στη ΒΙΠΕ Σίνδου προκειμένου να ερευνήσουν εάν κάποια εκ των δυο εταιριών διαθέτει έδρα ή όχι. Τόνισε επίσης πως δεν θα εμπόδιζε κάποιον να πραγματοποιήσει αυτοψία, ωστόσο θεωρεί πως κάτι τέτοιο θα έπρεπε να γίνει με εντολή δημάρχου και όχι στο… πόδι.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε ότι «είναι ηλίου φαεινότερο πως δέχεται πόλεμο εκ των έσω» φωτογραφίζοντας συγκεκριμένα μέλη της «Πρωτοβουλίας».
Από την πλευρά του ο νομικός σύμβουλος του δημάρχου και στενός του φίλος Απόστολος Σοφιαλίδης επεσήμανε ότι στη ΒΙΠΕ Σίνδου έπρεπε να μεταβούν οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου και όχι τρεις αιρετοί.
Δήμαρχος και στελέχη της παράταξής του συμφώνησαν ότι για το ζήτημα την ευθύνη φέρουν οι υπηρεσίες και ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί ο δήμος.
Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Θανάσης Παππάς δήλωσε ότι θα πρέπει να διερευνηθεί μέχρι που φτάνει (αν υπάρχει)  η πολιτική του ευθύνη, και εφόσον προκύψει δεν έχει πρόβλημα να την αποδεχτεί.  Μάλιστα αποκάλυψε πως στο παρελθόν, όταν «έσκασε» η είδηση προκειμένου να διευκολύνει τον δήμαρχο, έθεσε υπόψην του την παραίτησή του, την οποία δεν έκανε δεκτή ο Γιάννης Μπουτάρης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.