, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Χίλιοι πρόσφυγες ξεκίνησαν πορεία αναζητώντας σημείο εισόδου στα Σκόπια!

ΕΙΔΟΜΕΝΗ

ΦΩΤΟ αρχείου: Σάββας Αυγητίδης – http://e-photopress.blogspot.gr/
Ένταση επικρατεί αυτήν την ώρα στην Ειδομένη, όπου τουλάχιστον 1.000 άτομα ξεκίνησαν πορεία αναζητώντας είσοδο στα Σκόπια.
Η ΠΓΔΜ από την περασμένη Δευτέρα κρατά κλειστό το σημείο διέλευσης για τους πρόσφυγες στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ Ειδομένης και Γευγελής και δεν επιτρέπει σε κανέναν να εισέλθει στο έδαφός της.
Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή της Γευγελής έχουν σημειωθεί ισχυρές βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα χείμαρροι και ποτάμια να έχουν ξεχειλίσει. Τρεις άνθρωποι κατά πάσα πιθανότητα πρόσφυγες βρέθηκαν νεκροί σήμερα τα πρωί σε ένα χείμαρρο στην κωμόπολη Γευγελή (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ). Όπως μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, οι τρεις πρόσφυγες που έχασαν τη ζωή τους, και άλλοι 23 που διασώθηκαν, είχαν περάσει παράτυπα στο έδαφος της ΠΓΔΜ από τμήμα της ουδέτερης ζώνης μεταξύ Ειδομένης και Γευγελής και πνίγηκαν στο χείμαρρο.
Στην περιοχή της Ειδομένης βρίσκεται σήμερα κλιμάκιο της ΕΕ, προκείμενου να ενημερώσει τους 12.000 πρόσφυγες του καταυλισμού για το πώς μπορούν να ζητήσουν άσυλο στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες της ΕΕ.
Πηγή: skai.gr

#Tags: Σκόπια

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.