, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εγκωμιάζει τις… Ένοπλες Δυνάμεις

Φάμελλος“Έχουμε 38000 θέσεις κατασκευασμένες σε όλη την Ελλάδα με έναν σαφή καθορισμό, προφανώς ξεπεράσαμε τις υποχρεώσεις των 5 κέντρων φιλοξενίας. Να πω ένα μεγάλο μπράβο στον στρατό. Εχουμε επικοινωνήσει με όλους τους δήμους για να υποδείξει ο κάθε Δήμος ένα χώρο για 1000 πρόσφυγες. Για να υπάρχει η αναλογική αποφόρτιση της Ειδομένης και η φιλοξενία από όλους τους δήμους…”

«Στην Ελλάδα δεν έχουμε θέματα ασφαλείας ούτε εγκληματικές ενέργειες με τρομοκρατικές και παραβατικές συμπεριφορές εν γένει», διαβεβαίωσε στον Alpha 989 o κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος. «Είναι ευθύνη, ευχή και επιδίωξη μας να παραμείνει ένα κλίμα ηρεμίας και ασφάλειας στη χώρα γενικά και στην Ειδομένη. Οι απάνθρωπες συνθήκες μπορούν να δημιουργήσουν από μόνες τους εντάσεις. Η ταλαιπωρία, ο πόνος, η πείνα και η φτώχεια που πρέπει να αποφορτιστούν άμεσα», συμπλήρωσε, ενώ εξήγησε ότι η Ειδομένη δεν είναι κρατική δομή και τόνισε ότι «δεν πρέπει να γίνει. Δεν είναι κρατική γατί το κράτος δεν τους προσκαλεί εκεί, άλλα στα κέντρα φιλοξενίας. Δεν υπάρχει διεθνής συνθήκη να κάνουμε εκεί χώρους φιλοξενίας. Υπάρχουν χωροθετημένα και καθορισμένα μέρη, μακριά από τα σύνορα. Δεν είναι σωστό να έχουμε κέντρα φιλοξενίας πάνω στα σύνορα και για τις διπλωματικές μας σχέσεις και επίσης δεν είναι ανθρώπινο να δημιουργείται τόσος πόνος και να υπάρχει τέτοια ανέχεια και δεν θέλουμε να πουλάμε την εικόνα στα τηλεοπτικά παράθυρα της Ευρώπης για να τους πείσουμε ότι υπάρχει λάθος πολιτική». Ο Σωκράτης Φάμελλος έπλεξε το εγκώμιο των Ενόπλων Δυνάμεων για τον ρόλο τους στην κατασκευή των Hot Spots. «Έχουμε 38000 θέσεις κατασκευασμένες σε όλη την Ελλάδα με έναν σαφή καθορισμό, προφανώς ξεπεράσαμε τις υποχρεώσεις των 5 κέντρων φιλοξενίας. Να πω ένα μεγάλο μπράβο στον στρατό», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε: «Εμείς έχουμε επικοινωνήσει με όλους τους δήμους για να υποδείξει ο κάθε Δήμος ένα χώρο για ένα διαχειρίσιμο αριθμό γύρω στους 1000 πρόσφυγες. Για να υπάρχει η αναλογική αποφόρτιση της Ειδομένης και η φιλοξενία από όλους τους δήμους και κατεβαίνουμε και προς τα κάτω και αν χρειαστεί και στην Κρήτη, θα γίνουν απευθείας δρομολόγια από τα νησιά». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «έχουμε δυναμικό 49000 προσφύγων. Δεν έχουμε ανάγκη, Αλλά δεν πρέπει να ενταθούν οι συνθήκες». Για το θέμα με τις ΜΚΟ υπογράμμισε: «Δεν απομακρύνονται οι κυβερνητικές οργανώσεις. Παραμένουν οι αλληλέγγυες οργανώσεις μέχρι την Ειδομένη και βοηθάμε και εμείς. Όλη τη βδομάδα πάνω υπάρχουν υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι όμως μια δομή που μπορεί να προσκαλέσει πρόσφυγες. Μπαίνουμε στις σκηνές και κάνουμε συζητήσεις οργανωμένα με τους πρόσφυγες ώστε να φεύγουν. Οι πρόσφυγες να φιλοξενηθούν στα κέντρα φιλοξενίας που κατασκευάζουμε με ταχύτατο ρυθμό, οι παράτυποι μετανάστες με τη συμφωνία που υπογράφηκε στη συνάντηση της Σμύρνης να επιστρέφουν στην Τουρκία. Αυτό είναι αντίστοιχο με την ευρωπαϊκή απόφαση και δεν έχει αντίθετο τον ΟΗΕ. Χρειάζεται αρκετή προσπάθεια να τους πείσουμε. Μιλάμε με τα νέα άτομα που γνωρίζουν αγγλικά. Είναι αναγκαίο να τους δείξουμε αξιοπρεπή κέντρα φιλοξενίας».
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.