, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

H Κυρία και το Φορτηγάκι

H Κυρία και το Φορτηγάκι
 
Η δύο φορές βραβευμένη με Όσκαρ, χαρισματική Dame Maggie Smith (Downton Abbey, The Best Exotic Marigold Hotel, Harry Potter) πρωταγωνιστεί στον ρόλο μιας ηλικιωμένης, άστεγης γυναίκας στο «H Κυρία και το Φορτηγάκι». Mας χαρίζει μια ακόμα εξαιρετική ερμηνεία σε αυτή τη γλυκόπικρη κωμωδία, η οποία είναι και η κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου επιτυχημένου θεατρικού έργου. Βασισμένη στην πραγματική συνύπαρξη του σεναριογράφου Alan Bennett με την εκκεντρική αυτή γυναίκα, η ταινία γυρίστηκε στον ίδιο δρόμο και στο ίδιο σπίτι που έλαβαν χώρα τα περιστατικά, προσδίδοντας αυθεντικότητα και μια συγκινητική διάσταση σε αυτή τη συναρπαστική ανθρωποκεντρική ιστορία.
Ο θεατρικός συγγραφέας Alan Bennett (Alex Jennings) ζει σε ένα γραφικό λονδρέζικο δρομάκι στο Camden Town. Μια μέρα, η Mary Shepherd (Maggie Smith), μια εκκεντρική, άστεγη ηλικιωμένη γυναίκα που ζει μέσα σε ένα σαραβαλιασμένο φορτηγάκι, παρκάρει έξω από το σπίτι του. Η παράξενη αυτή ύπαρξη θα καταλήξει να «συγκατοικεί» στον ίδιο δρόμο με τον Bennett για τα επόμενα 15 χρόνια και η σχέση τους, ενώ ξεκινά από μια άτυπη εξυπηρέτηση, καταλήγει σε κάτι που θα αλλάξει τις ζωές και των δυο.
Τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει o σταθερός συνεργάτης του Alan Bennett και επιτυχημένος θεατρικός και κινηματογραφικός σκηνοθέτης Nicholas Hytner (The Madness of King George, The History Boys). Τη σπουδαία πρωταγωνίστρια πλαισιώνουν εκλεκτοί Βρετανοί ηθοποιοί, όπως ο Alex Jennings (The Queen), που υποδύεται με φοβερή πειστικότητα τον Bennett, ο Jim Broadbent (Harry Potter and the Half-Blood Prince, The Iron Lady, Gangs of New York) και ο Roger Allam (Game of Thrones, V for Vendetta).
athensmagazine.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.