, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Δεν υπάρχει κράτος στην Ειδομένη, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να υπάρχει εκεί»!

ΟΔΥΣΣΕΑΣ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
*«Η επιλογή της Κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει διαρροές και υποκλοπές στη διαπραγμάτευση με το ΔΝΤ δεν την οδήγησε πουθενά. Αντίθετα, φέρεται να έχει αποδεχθεί μέτρα 5-6 δις ευρώ.»
Στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» του ΣΚΑΪ ο βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ζήτησε από τον πρωθυπουργό να πει επιτέλους τι πραγματικά έχει συμφωνήσει με τους εταίρους για να μάθει και ο ελληνικός λαός! Χαρακτηριστικά τόνισε “Ο κ.Τσίπρας πρέπει να πει ανοιχτά ποιες συμφωνίες έχει κάνει με το ΔΝΤ και τους εταίρους. Φοβάμαι πως η διαπραγμάτευση έχει περάσει σε επικίνδυνο στάδιο. Μέχρι πριν από λίγο καιρό, η Κυβέρνηση συμφωνούσε με το ΔΝΤ στο θέμα του χρέους. Χθες ακούσαμε από τον κ. Τσίπρα πως δεν συμφωνεί με το ΔΝΤ ούτε στο θέμα του χρέους. Και η μοναδική ρύθμιση του χρέους που υπάρχει, είναι αυτή που έγινε το 2012, από άλλη Κυβέρνηση. Σήμερα, μετά από τους χειρισμούς που επέλεξε να κάνει η Κυβέρνηση με υποκλοπές και διαρροές, δεν προκύπτει από τίποτε πως η Γερμανία και η κα Μέρκελ έχει διαφωνήσει με το ΔΝΤ. Επίσης, η διαπραγμάτευση με το ΔΝΤ δεν έχει βελτιωθεί. Οι τακτικισμοί της Κυβέρνησης δεν την έβγαλαν πουθενά. Αντιθέτως φέρεται – και δεν διαψεύδει – να έχει αποδεχθεί τις υποδείξεις του ΔΝΤ για καμία πρόσληψη έως το 2018, για επιπλέον φόρους, και γενικά για μέτρα ύψους 5-6 δις ευρώ. Επισημαίνω πως, μπροστά σε όλα αυτά, το mail Χαρδούβελη φαντάζει μηδαμινό. Είναι σαφώς επικίνδυνο να εξετάζουν το ενδεχόμενο πιστωτικού γεγονότος τα στελέχη του ΔΝΤ, ακόμη και στις εσωτερικές τους συνομιλίες. Είναι όμως εξίσου – αν όχι περισσότερο – επικίνδυνο να εξετάζει το ίδιο αυτό ενδεχόμενο ο Πρωθυπουργός μαζί με τον Υπουργό Οικονομικών, εδώ κι ένα χρόνο, και να απειλούν με αυτό την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, η πολιτική της Κυβέρνησης έχει γίνει ο μέγας χορηγός των ρατσιστικών και φασιστικών αντιλήψεων και κομμάτων: στη Χίο, στην Ειδομένη, το κράτος απουσιάζει παντελώς ή είναι εχθρικό με τους πολίτες που μέχρι χθες ήταν φιλικοί έναντι των μεταναστών και προσφύγων, με αποτέλεσμα να τους στρέφει εναντίον τους. Δεν υπάρχει κράτος, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να υπάρχει κράτος σε αυτές τις περιοχές. Εδώ κι ένα μήνα, η Κυβέρνηση παρακολουθεί αμέτοχη τους «αλληλέγγυους», που είναι πρώην φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, τους οποίους χρησιμοποιούσε σε εκδηλώσεις και διοργανώσεις, να έχουν κλείσει τη σιδηροδρομική γραμμή μαζί με πρόσφυγες και μετανάστες”

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.