, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Διακοπές έως και 10 μέρες χωρίς οικονομική επιβάρυνση σε νησιά του Αιγαίου!

xios
Ενίσχυση των πέντε νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου που αποτελούν τα βασικά σημεία εισροής προσφυγικών κυμάτων επιδιώκει το υπουργείο Εργασίας, το οποίο αύξησε την επιδότηση των τουριστικών μονάδων τους στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού 2015-2016.
Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι οικογένειές τους που θα προτιμήσουν για τις διακοπές τους τουριστικά καταλύματα στα νησιά Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο και Κω θα δικαιούνται, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, διακοπές έως και 10 ημερών και όχι πέντε, όπως ισχύει για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Τουρισμού που θα επιλέξουν άλλους προορισμούς.
«Η υποστήριξη των συγκεκριμένων νησιών που παραδοσιακά αποτελούν τουριστικούς προορισμούς, αλλά πλήττονται λόγω των αυξημένων προσφυγικών ροών, κρίνεται αναγκαία», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου.
Το χρονικό διάστημα υλοποίησης του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού λήγει στις 30 Νοεμβρίου 2016. Οι πάροχοι τουριστικών καταλυμάτων έχουν τη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων και ένταξης τους στο Μητρώο καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.