, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα στο Άγιο Όρος!

agioros1
Στον εξοπλισμό του Κέντρου Υγείας του Αγίου Όρους στις Καρυές με σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα προχωρά μέσω του νέου ΕΣΠΑ (ΣΕΣ 2014 – 2020) η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Η ένταξη τεσσάρων πράξεων για την προμήθεια του σύγχρονου ιατρικού υλικοτεχνικού εξοπλισμού στο ΣΕΣ 2014 – 2020, στο πλαίσιο του έργου «Ανέγερση Κέντρου Υγείας Αγίου Όρους στις Καρυές», υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και ο συνολικός προϋπολογισμός για την προμήθεια των μηχανημάτων ανέρχεται σε 35.000 ευρώ.
«Πριν από τρία χρόνια, τέτοια εποχή η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είχε εντάξει την ανέγερση του νέου Κέντρου Υγείας στις Καρυές, με προϋπολογισμό 3,5 εκ. ευρώ. Είχα δεσμευτεί τότε ότι το νέο Κέντρο Υγείας θα εφοδιαστεί με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Αυτή τη δέσμευση κάνουμε πράξη σήμερα ως διοίκηση της Περιφέρειας, καθώς εξοπλίζουμε με τελευταίας τεχνολογίας αναγκαία ιατρικά μηχανήματα τη σημαντικότερη δομή υγείας στην Αθωνική Πολιτεία. Το νέο Κέντρο Υγείας του Αγίου Όρους καλύπτει το σημαντικό κενό που υπήρχε στις ανάγκες της Ιεράς Κοινότητας, διευκολύνει την αντιμετώπιση σοβαρών ιατρικών περιστατικών και μεταφοράς ασθενών, ενώ προσφέρει πολύτιμες ιατρικές υπηρεσίες όχι μόνο στους μοναχούς, αλλά και στους προσκυνητές», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.
Στο ΣΕΣ 2014 – 2020 εντάσσεται, με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, η προμήθεια των εξής μηχανημάτων:
1.Αντλία έγχυσης φαρμάκων.
2.Εξεταστικές λυχνίες και στατό ορών.
3.Holter καρδιακού ρυθμού και ηλεκτροκαρδιογράφων.
4.Σπιρόμετρο – Απινιδωτής – Μόνιτορ – Κλίβανος ατμού – Διαθερμία – Αναρρόφηση τροχήλατη – Τροχήλατα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.