, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Απίστευτη ομολογία υπουργού: “Δεν πρόκειται να ανοίξουν τα σύνορα”!

eidomeni-epeisodia2
Όπως τόνισε στη διάρκεια πρωινής τηλεοπτικής συνέντευξης του ο επικεφαλής του συντονιστικού της κυβέρνησης για το προσφυγικό, Δημήτρης Βίτσας, αυτό που θα ζητούσε από τους εταίρους θα ήταν να στείλουν τους πρόσφυγες από την Τουρκία στην ΕΕ.
Μιλώντας στο Mega, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, τόνισε πως θα ζητούσε να στείλουν «τώρα ανθρώπους τεχνικά κλιμάκια και ξεκινήστε τη μετεγκατάσταση προσφύγων από την Τουρκία».
Παράλληλα ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση ετοιμάζει πέντε νέα κέντρα φιλοξενίας ανά την Ελλάδα – ένα εκ των οποίων στον Ελαιώνα – αλλά και αναζητά βιομηχανικούς χώρους προς ενοικίαση ώστε να τους μετατρέψει σε προσωρινά κέντρα φιλοξενίας.
Όσον αφορά την Ειδομένη είπε ότι «τις επόμενες ημέρες θα ανέβει κυβερνητικό κλιμάκιο, αν χρειαστεί και με τη συμμετοχή υπουργών, με μεταφραστές και εκπροσώπους μεταναστών στην Ελλάδα για να αρχίσουν να μεταφέρονται στα άλλα κέντρα με κριτήριο και την εθνικότητα».
Για την κατειλημμένη  σιδηροδρομική γραμμή ο κ. Βίτσας είπε ότι «το ζήτημα είναι σοβαρό και θα πρέπει να κατανοήσουν οι πρόσφυγες ότι φιλοξενούνται. Με βάση τη συνθήκη τη Γενεύης όσοι βρίσκονται σε μια χώρα πρέπει να τηρούν τους νόμους της»
Μάλιστα ομολόγησε ότι «η αλήθεια είναι ότι δεν πρόκειται να ανοίξουν τα σύνορα και το συμφέρον των προσφύγων και μεταναστών είναι να μετακινηθούν σε οργανωμένες δομές».
Διαβάστε περισσότερα στο paraskhnio.gr

#Tags: Karfitsa.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.