, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη και σε όλη τη χώρα για σήμερα Μ. Σάββατο

καιρός, φωτο Σάββας Αυγητίδης
ΦΩΤΟ Σάββας Αυγητίδης – http://e-photopress.blogspot.gr/
 
Το Μεγάλο Σάββατο 30/04/2016 και την Κυριακή του Πάσχα 01/05/2016 (μέχρι και τις μεσημεριανές ώρες) σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες και μόνο στα βόρεια ορεινά ενδέχεται να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες το μεσημέρι του Μ. Σαββάτου. Οι άνεμοι δε θα παρουσιάσουν αξιόλογη μεταβολή, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 26-27 βαθμούς Κελσίου. Από τις απογευματινές ώρες πάντως της Κυριακής του Πάσχα και από τα βορειοδυτικά αναμένεται μεταβολή του καιρού με βροχές και καταιγίδες.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, τις πρώτες ημέρες της διακαινησίμου εβδομάδας σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει κακοκαιρία με κατά τόπους ισχυρές βροχές ή καταιγίδες και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Γενική πρόγνωση καιρού για Σάββατο 30-4-2016

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες με πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων τις θερμές ώρες της ημέρας στα βόρεια και κεντρικά ορεινά και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες περιμένουμε το Μεγάλο Σάββατο 30 Απριλίου 2016. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από τη Β. Αφρική, κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 17 έως 23 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 16 έως 25 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 18 έως 23 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 19 έως 25 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.
Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες περιμένουμε το Μεγάλο Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά ισχυροί 6 μποφόρ και πρόσκαιρα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.
Λίγες νεφώσεις, βαθμιαία αυξημένες περιμένουμε το Μεγάλο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.
Πηγή: meteo.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.