, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

ΒΟΜΒΑ βουλευτή ΑΝΕΛ! "Εμείς κάναμε τη διαρροή στα WikiLeaks"!

Papaxristopoulos
Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος μιλώντας στη Βουλή παραδέχθηκε πως η κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα τη διαρροή των WiKi Leaks με τη συνομιλία Τόμσεν-Βελκουλέσκου, Συγκεκριμένα σε μία αποστροφή του λόγου του ο κ.Παπαχριστόπουλος είπε:«Τι άλλο να κάνει η κυβέρνηση όταν έβγαλε το διάλογο Τόμσεν-Βελκουλέσκου; Το παλεύει με νύχια και με δόντια το ΔΝΤ. Πώς θα το έκαιγε διαφορετικά;» ΔΕΙΤΕ εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=wzK_7qJEywM
«Στη σελίδα 116 έχουμε ήδη δεσμευθεί γι’ αυτά που ζητάνε. Την ίδια στιγμή τα 3 σε ένα ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ – ΝΔ έχουνε μια λύσσα απίστευτη. Τι άλλο μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση όταν έβγαλε στη φόρα το διάλογο Τόμσεν – Βαλκουλέσκου…Το παλεύει με νύχια και με δόντια το ΔΝΤ. Πώς θα το έκαιγε διαφορετικά», υπογράμμισε ο κ. Παπαχριστόπουλος, κατά την τοποθέτησή τους στις Επιτροπές Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής όπου συζητείται το ασφαλιστικό & φορολογικό νομοσχέδιο.Η φράση αυτή του κ. Παπαχριστόπουλου, προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση, καθώς έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με την επίσημη και ρητή θέση της κυβέρνησης ότι ουδεμία σχέση είχε η κυβέρνηση ή οι ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας με την επίμαχη διαρροή, η οποία προκάλεσε ρήγμα στην εμπιστοσύνη των θεσμών.
Υπενθυμίζεται ότι οι αποκαλύψεις αφορούσαν σε μία κρυφή τηλεδιάσκεψη που είχαν Τόμσεν και Βελκουλέσκου στις 19 Μαρτίου, κατά την οποία το ΔΝΤ φερόταν να σχεδιάζει μία απειλή επικείμενης οικονομικής καταστροφής, ώστε άλλοι «παίχτες» να αναγκαστούν να αποδεχτούν όσα προτείνει το Ταμείο. Σε αυτό το πλαίσιο προγραμμάτιζαν να πουν στη Γερμανία ότι το ΔΝΤ θα αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα, αν το Ταμείο και η Κομισιόν δεν καταφέρουν να συμφωνήσουν στο ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.