, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αυτοί είναι οι τρεις βουλευτές- φαρμακοποιοί που κινδυνεύουν με διαγραφή!

farmakeio333
Του Βαγγέλη Στολάκη
Χωρισμένοι στα δυο είναι οι φαρμακοποιοί της χώρας λόγω των συναδέλφων τους που είναι βουλευτές και ψήφισαν το νέο ασφαλιστικό.
Με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει προαναγγείλει πως οι φαρμακοποιοί- βουλευτές που ψήφισαν το νέο ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο θα παραπεμφθούν στα πειθαρχικά όργανα των κατά τόπους φαρμακευτικών συλλόγων με το αίτημα της διαγραφής.
Σε δήλωσή του ο Κωνσταντίνος Λουράντος, πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου πρόσφατα τόνισε πως: «Η επώνυμη καταδίκη αυτών που μας κλείνουν είναι η μοναδική αξιοπρεπής διέξοδος μας».
Με την απόφασή του αυτή φαίνεται πως διαφωνούν εκπρόσωποι των φαρμακευτικών συλλόγων στην επικράτεια. Για παράδειγμα ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Κυριάκος Θεοδοσιάδης εκτιμά πως δεν θα έπρεπε να έχουν πειθαρχικές κυρώσεις τα μέλη των συλλόγων και βουλευτές που ψήφισαν το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο. «Δεν συμφωνώ με τέτοιες εισηγήσεις. Η ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου είναι μια πολιτική επιλογή και οι επιλογές των άλλων πρέπει να είναι σεβαστές» σχολίασε μεταξύ άλλων στο karfitsa.gr o κ. Θεοδοσιάδης.
Σημειώνεται πως οι βουλευτές που είναι μέλη του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου είναι τρεις.
Πιο συγκεκριμένα οι τρεις βουλευτές που κινδυνεύουν με άρση λειτουργίας των φαρμακείων τους είναι οι:
Ζεϊμπέκ Χασάν Χουσεϊν της Ξάνθης, Πάλλης Γεώργιος της Λέσβου, Χρήστος Σιμορέλης από τα Τρίκαλα.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου στην προσεχή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να ζητήσει την παραπομπή των παραπάνω μελών του στο Πειθαρχικό όργανο του Συλλόγου και θα εισηγηθεί τη διαγραφή τους. Σημειώνεται επίσης ότι επειδή δεν έχει οριστεί νέο πειθαρχικό συμβούλιο, την εισήγηση του διοικητικού συμβουλίου θα εξετάσει το προηγούμενο συμβούλιο.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.