, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Μήνυση κατά Τόσκα από τους κατοίκους της Ειδομένης (Ολόκληρη εδώ)

Ειδομένη
Της Έλενας Καραβασίλη
Μηνυτήρια αναφορά για «πλήρη απουσία κρατικού ελέγχου» κατέθεσε πριν από λίγο η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ειδομένης Ξανθούλα Σουπλή. Όπως είχε αποκαλύψει το karfitsa.gr (Διαβάστε περισσότερα εδώ) οι κάτοικοι πήραν το νόμο στα χέρια τους και… μηνύουν την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση που επικρατεί στον παράνομο καταυλισμό της Ειδομένης. Τη μήνυση συνυπογράφουν κάτοικοι της περιοχής, ενώ αποδέκτης είναι ο αναπληρωτή υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας. Να υπενθυμίσουμε πως και ο δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης, είχε καταθέσει στις αρχές Απριλίου μήνυση κατά παντός υπευθύνου. (Διαβάστε περισσότερα εδώ)
Η πρόεδρος της Ειδομένης μαζί με τους κατοίκους της περιοχής, ζητά τη «διεξοδική έρευνα» για αδικήματα που «ταλανίζουν» την τοπική κοινωνία και τους επαγγελματίες.
Παράλληλα κατηγορεί τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας για «πλήρη απουσία κρατικού ελέγχου στην περιοχή».
Τέλος επισημαίνει πως σε κάθε αίτημα της προς τα αστυνομικά όργανα να παρέμβουν λαμβάνει την απάντηση πως «η αστυνομία δεν έχει εξουσιοδότηση να παρέμβει» και για αυτό η μήνυση απευθύνεται στον κ. Τόσκα.
Στη μηνυτήρια αναφορά σημειώνεται η “διάπραξη αδικημάτων σε βάρος θεμελιωδών αγαθών για τη λειτουργία και διατήρηση ενός  ευνομούμενου κράτους, όπως η δημόσια τάξη, η ασφάλεια των συγκοινωνιών, ενώ τελούνται κοινώς επικίνδυνα εγκλήματα σε βάρος του κοινωνικού συνόλου για τη διάπραξη των οποίων αιτούμαστε να εξεταστεί και να αξιολογηθεί η ποινική ευθύνη του υπουργού Νικόλαου Τόσκα ο οποίος δε δίνει τις κατάλληλες εντολές για την εφαρμογή Νόμου και Τάξης”. 
Διαβάστε τη ΜΗΝΥΣΗ εδώ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.