, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ο Μπουτάρης θέλει την πρώτη προβλήτα! Φέρνει μέχρι και… αερόστατα!

Mpoytaris
Του Βαγγέλη Στολάκη
Μέχρι τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εί ναι αποφασισμένος να φτάσει ο Γιάννης Μπουτάρης, προκειμένου να καταφέρει την εξαίρεση της πρώτης προβλήτας από τη σύμβαση παραχώρησης του Λιμανιού Θεσσαλονίκης σε κάποιον επενδυτή. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης παρουσία όλων των αντιδημάρχων του και των στελεχών της διοίκησης του δήμου απαρίθμησε τις ενέργειες που έγιναν προς αυτή την κατεύθυνση.
Σε σχετική ερώτηση του karfitsa.gr εάν εμπιστεύεται την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ πως θα κάνει πράξη όσα του υποσχέθηκε δήλωσε: «Έχω ελπίδα ότι θα κάνει αυτό που υποσχέθηκε. Όπως εξαίρεσε τη Δραπετσώνα, πιστεύω ότι θα κάνει το ίδιο και για εμάς».
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης οι φορείς της πόλης εξέφρασαν τη σύμφωνη γνώμη τους (με προϋπόθεση εξαιτίας αυτού του αιτήματος να μην «παγώσει» η διαδικασία της ιδιωτικοποίησης) να εξαιρεθεί η πρώτη προβλήτα από τη την πώληση του δεύτερου μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας.
«Είμαστε υπέρ της παραχώρησης του Λιμανιού. Αυτό σημαίνει ότι πωλούνται οι μετοχές της ΟΛΘ Α.Ε. σε κάποιον επενδυτή. Από την πώληση αυτή εμας δεν μας ενδιαφέρουν τα χρήματα που θα δώσει ο επενδυτής. Μας ενδιαφέρουν οι επενδύσεις που θα γίνουν και το κέρδος που θα έχει η πόλη, δηλαδή αυτά που θα εισπράξει η πόλη. Το Λιμάνι δεν είναι ξένο σώμα προς την Θεσσαλονίκη» σημείωσε ο Γιάννης Μπουτάρης.
Ο δήμαρχος Θεσσσλονίκης εξήγησε επίσης ότι πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τον υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα για να παραχωρηθεί η πρώτη προβλήτα τον δήμο. Ο Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε ότι ο υπουργός τάχθηκε υπέρ της παραχώρησης. «Το δεύτερο πράγμα στο οποίο συμφωνήσαμε ήταν να δώσουμε ενοίκιο για τις εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται και τα χρήματα που θα χάσει από την παραχώρηση η ΟΛΘ Α.Ε. και ο επενδυτής» συμπλήρωσε.
Ο Γιάννης Μπουτάρης μάλιστα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ο δήμος Θεσσαλονίκης να προσανατολιστεί σε δράσεις εντός της πρώτης προβλήτα που θα αποφέρουν κέρδος, προκειμένου αυτή να συντηρηθεί. Έκανε γνωστό επίσης πως στελέχη του δήμου έχουν συναντηθεί με εταιρία με αερόστατα, η οποία εξετάζει το ενδεχόμενο να εγκατασταθεί σε σημείο της πρώτης προβλήτας και να πραγματοποιεί… πτήσεις πάνω από τη θάλασσα και με θέα την πόλη.
Επίσης σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης συμφωνήθηκε από την παραχώρηση να εξαιρεθεί το κεντρικό κτίριο του Οργανισμού Λιμένος το οποίο θα διατηρήσει η ΟΛΘ Α.Ε. για λόγους ιστορικούς.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης έχει έρθει ήδη σε επαφή με δυο από τις πέντε επενδυτικές εταιρίες που έδειξαν ενδιαφέρον για την αξιοποίηση του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Οι εκπρόσωποι των εταιριών κατέστησαν σαφές, σύμφωνα με τον κ. Μπουτάρη, πως δεν ενδιαφέρονται για την πρώτη προβλήτα αλλά τους ενδιφέρουν τα σημεία της περιοχής για αποκλειστικά λιμενικές δραστηριότητες.
Σημειώνεται πως στη σχετική συνέντευξη τύπου έδωσαν το παρών όλοι οι αντιδήμαρχοι επειδή: «είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας και δίνουμε βαρύτητα σε αυτό ως διοίκηση» όπως είπε ο κυρ Γιάννης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.