, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Το ΠΑΣΟΚ (ξανά)γεμίζει τις… αίθουσες! (ΦΩΤΟ)

image
του Βαγγέλη Στολάκη
Από τις… στάχτες τους να ξαναγεννηθούν επιδιώκουν ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά. Ενόψει της εθνικής συνδιάσκεψης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης το προσεχές Σαββατοκύριακο το ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε εκδήλωση με θέμα την ανασυγκρότηση του χώρου. Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται η συζήτηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με το «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη.
«Είναι μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδος για τον τόπο. Ο τρόπος με τον οποίο έκλεισαν οι συμφωνίες είναι ανησυχητικές για την πορεία της χώρας. Δεν υπήρξε ουσιαστική διαπραγμάτευση. Είμαστε υποχρεωμένοι απέναντι σε αυτή την κατάσταση να οργανωθούμε, να συσπειρωθεί ξανά η παράταξη. Έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη ανηφόρα, γιατί η κοινωνία έχει έναν πεσιμισμό. Πρέπει να βρούμε έναν καινούριο δρόμο που μπορεί να χαράξει η Δημοκρατική Προοδευτική Συμπαράταξη» σημείωσε προσερχόμενος στην εκδήλωση ο βουλευτής Κώστας Σκανδαλίδης.
Απο την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Ρούλης Εδιάρογλου σημείωσε μεταξύ άλλων πως ένας μεγάλος ενιαίος σοσιαλδημοκρατικός φορέας μπορεί να δώσει λύση για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Ο ίδιος εκτίμησε ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί με δυο τρόπους. Ο πρώτος θα είναι δημιουργηθεί ένας σχηματισμός τύπου «ΕΛΙΑΣ» δηλαδή συνομοσπονδία κομμάτων και οργανώσεων που θα λαμβάνουν αποφάσεις μετά από σχετικές διαβουλεύσεις. Ο δεύτερος τρόπος για την επίτευξη του μεγάλου αυτού εγχειρήματος είναι να δημιουργηθεί απευθείας από τη βάση με πρόσκληση όλων των στελεχών του χώρου. “Το νέο σχήμα της Κεντροαριστεράς θα είναι η λέστερ της πολιτικής σκηνής και εφόσον πιάσουμε διψήφιο στις εκλογές είμαστε η επόμενη πρόταση εξουσίας. Άρα πάμε όλοι μαζί για το νέο σχήμα” δήλωσε χαρακτηριστικα.
Σημαντικό βήμα για την ενοποίηση του χώρου χαρακτήρισε ο Δημήτρης Χατζησωκράτης εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ τη συνδιασκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Χαρακτήρισε την ύπαρξη ισχυρής Σοσιαλδημοκρατίας κάτι αναγκαίο για τη χώρα. «Τωρα είναι η ώρα για τολμηρές αποφάσεις. Όσοι κινούνται στον ευρύτερο χώρο πρέπει να συμβάλλουν χωρίς μικροκομματικές σκοπιμότητες» είπε χαρακτηριστικά.
image
Σημειώνεται πως η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης θεωρήθηκε επιτυχημένη καθώς οι προσκεκλημένοι του γραμματέα Χρήστου Βάρδα όχι μόνο έδωσαν το παρών στην εκδήλωση αλλά εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους δημόσια για το μέλλον του χώρου.
Στην εκδήλωση βρέθηκε επίσης ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη Β’ Θεσσαλονίκης, Γιώργος Αρβανιτίδης, ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, ο πρώην υπουργός Γιάννης Μαγκριώτης, ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της ΕΥΑΘ Νίκος Παπαδάκης, ο πρώην Γραμματέας Χρόνης Μακρίδης κ.α.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.