, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Συνάντηση του δημάρχου Καϊτεζίδη με τον Γενικό Πρόξενο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη…

 
τουρκος
Σε εγκάρδιο και φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα εθιμοτυπική συνάντηση του Γενικού Πρόξενου της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, Orhan Yalman Okan, με τον δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη στο δημαρχείο Πανοράματος.
Ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη ενημέρωσε τον Τούρκο Πρόξενο για θέματα αυτοδιοικητικής φύσεως, αναφέρθηκε στο στρατηγικό σχέδιο και στα έργα που υλοποιούνται για την ανάπτυξη του δήμου  και επισήμαινε την προτεραιότητα που δίνεται στα ζητήματα κοινωνικής στήριξης και αλληλεγγύης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε επίσης αναφορά στη σημασία της συνεργασίας των δύο χωρών και κυρίως στον εμπλουτισμό των διμερών σχέσεων σε οικονομικό-εμπορικό και πολιτιστικό επίπεδο.
Επιπλέον οι δύο άντρες μίλησαν για τις προοπτικές ανάπτυξης του τουριστικού ρεύματος από και προς τη γειτονική χώρα, καθώς και  για τις τρέχουσες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή. Αναγνωρίζοντας τη σημασία της πολιτικής αυτής στην προσέγγιση και αλληλοκατανόηση μεταξύ των δύο λαών, τονίστηκε επίσης η διάθεση εμπλουτισμού και διεύρυνσής της, μέσω επιστημονικών, πολιτιστικών και εκπαιδευτικών ημερίδων και εκδηλώσεων.
Στο πλαίσιο της συνάντησης ο κ. Καϊτεζίδης χάρισε στον Τούρκο πρόξενο ένα αντίτυπο του πρώτου ιστορικού Λευκώματος του ενιαίου Καλλικρατικού δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη όπου παρουσιάζονται στην ελληνική και αγγλική γλώσσα σημαντικά στοιχεία από την ένδοξη ιστορία, την μεγάλη πολιτιστική παράδοση και τη Μαρτυρικότητα της περιοχής, αλλά και αναδεικνύονται οι καθημερινές προσπάθειες της δημοτικής αρχής για την ανάπτυξη της παρουσιάζοντας τη σύγχρονη εικόνα του δήμου. Από τη μεριά του ο Τούρκος πρόξενος χάρισε στον δήμαρχο μια σημαντική έκδοση με φωτογραφικό υλικό και αναφορές στα οθωμανικά μνημεία που βρίσκονται στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.