, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η Εθνική Ελλάδος… μηδενίστηκε στο φιλικό με την Τουρκία!

ellada-tourkia-konstΜια αναπάντεχη «καμπάνα» περίμενε την ΕΠΟ από την Παγκόσμια Ομοσπονδία για ένα λάθος που σημειώθηκε στις 17 Νοεμβρίου.
Η Εθνική μας ομάδα έδωσε φιλικό παιχνίδι στην Κωνσταντινούπολη με την εθνική ομάδα της Τουρκίας, σε έναν αγώνα που έληξε 0-0.
Ωστόσο στο παιχνίδι χρησιμοποιήθηκε ο Απόστολος Γιάννου, που όμως ήταν ένας ποδοσφαιριστής με ασαφή… ποδοσφαιρική εθνικότητα.
Ο τότε επιθετικός του Αστέρα Τρίπολης δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής, αφού στο παρελθόν είχε διεθνείς συμμετοχές με τις μικρές εθνικές ομάδες της Αυστραλίας, ενώ η ΕΠΟ -ως όφειλε- δεν είχε ζητήσει με επίσημο έγγραφο, αλλαγή ομοσπονδίας του παίκτη, όπως επιβάλουν τα άρθρα 5 και 7 παράγραφοι 1 και 3 του κανονισμού που διέπει το επίσημο καταστατικό της ΦΙΦΑ.
Ως εκ τούτου, το ματς κατακυρώνεται με 3-0 υπέρ της Τουρκίας, ενώ η ΕΠΟ τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο 4.000 ελβετικών φράγκων, αφού μετά από απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της ΦΙΦΑ κρίθηκε ότι η ΕΠΟ παραβίασε το άρθρο 55, παράγραφος 2 του πειθαρχικού κώδικα της ΦΙΦΑ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.