, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

"Δημόσιοι υπάλληλοι μέσω… ΑΕΙ"

omada-dias-thema-kΤου Λευτέρη Ζαβλιάρη
Δίχως έκπληξη ενημερώθηκαν οι αστυνομικοί για μια ακόμα υπόθεση εξαπάτησης του ελληνικού δημοσίου από έναν 50χρονο που με λαστά δικαιολογητικά υπηρέτησε επί.. 16ετίας στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και μετά από έρευνα και αφού έφτασε μέχρι το βαθμό του αρχιφύλακα. Έγινε αστυνομικός με πλαστά δικαιολογητικά και κάθεται στο «σκαμνί» 16 χρόνια μετά! Σε κάτι παραπάνω από 15 χρόνια, ο 50χρονος απέσπασε μικτές αποδοχές που αγγίζουν τα 300 χιλ. ευρώ, την ώρα που αρκετοί πτυχιούχοι στην ελληνική αγορά εργασίας είτε βιώνουν μακροχρόνια ανεργία είτε κάνουν δουλειές άσχετες με το αντικείμενο τους και πολύ χαμηλές αμοιβές. Η συγκεκριμένη υπόθεση στη Θεσσαλονίκη που αναμένεται να λυθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων και συγκεκριμένα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης δεν είναι η μόνη. Αρκετές παρόμοιες υποθέσεις έχουν απασχολήσει την ΕΛΑΣ με επιτήδειους που μπροστά στο όνειρο της μονιμοποίησης, επιστράτευαν όλες τις τεχνικές πλαστογραφίας προκειμένου να εξαπατήσουν το χαώδες μέχρι τότε ελληνικό δημόσιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περιπτώσεις εξαπάτησης στην ΕΛΑΣ, που πλέον δεν υφίστανται αφού όλες οι προσλήψεις γίνονται μετά από ηλεκτρονικό έλεγχο, αφορου΄σαν προσλήψεις ειδικών φρουρών και συνοριοφυλάκων, που όπως στην περίπτωση του 50χρονου πετύχαιναν μετά την «πλάγια» πρόσληψη τους, τη μονιμοποίηση τους στην ΕΛΑΣ και τη μεταφορά τους σε άλλη υπηρεσία. Αυτό επιτυγχάνονταν κυρίως με αλλοίωση του βαθμού πτυχίου που στις συγκεκριμένες περιπτώσεις εάν ήταν υψηλός βοηθούσε στη μοριοδότηση και κατ’ επέκταση σε μία πρόσληψη με… οψιόν μονιμοποίησης!
«Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι επανάληψη άλλων που θυμίζει τακτικές περασμένων ετών», επισημαίνει στο karfitsa.gr ο ειδικός γραμματέας της ΠΟΑΣΥ Θεόφιλος Παπαδάκης. «Πλέον κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει, αλλά αντίθετα η ΕΛΑΣ μπορεί να γίνει παράδειγμα για το υπόλοιπο ελληνικό δημόσιο όπου υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις πλαστών πτυχίων», αναφέρει χαρακτηριστικά. Όπως επισημαίνει ο ίδιος πάγιο αίτημα των αστυνομικών υπαλλήλων είναι οι προσλήψεις στην αστυνομία και στα υπόλοιπα σώματα ασφαλείας είναι οι προσλήψεις να γίνονται μόνο μέσω των πανελληνίων εξετάσεων. «Έχει αποδειχθεί ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι το μόνο αδιάβλητο μέσο για να γίνονται προσλήψεις στην αστυνομία», εξηγεί κ. Παπαδάκης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.