, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Πελαργοί και ένας… ασβός επιστρέφουν αύριο στην Κορώνεια!

pelargoiΤο Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων (ΕΚΠΑΖ) σε συνεργασία με τη Δράση για την Άγρια Ζωή και το Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας Βόλβης θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη 1 Ιουνίου στο Εθνικό Πάρκο Κορώνειας Βόλβης και Μακεδονικών Τεμπών απελευθέρωση άγριων ζώων τα οποία είχαν νοσηλευτεί στο ΕΚΠΑΖ. Η επανένταξη των ζώων θα γίνει στις 11:00 κοντά στο κωπηλατοδρόμιο του Λαγκαδά και θα αφεθούν ελεύθερα 22 Πελαργοί, και ένας Ασβός. Πολλά από τα ζώα είχαν βρεθεί στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου και με τη συνδρομή του Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας Βόλβης μεταφέρθηκαν στη Δράση για την Άγρια Ζωή προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια στο ΕΚΠΑΖ προκειμένου να ολοκληρώσουν τη θεραπεία τους.
Η απελευθέρωση εντάσσεται στο πλαίσιο μιας σειράς επανεντάξεων στη φύση αποθεραπευμένων άγριων ζώων από το ΕΚΠΑΖ. Προηγήθηκε η απελευθέρωση στην περιοχή του Μεσολογγίου και θα ακολουθήσουν κι άλλες με την αμέσως επόμενη στην Κρήτη όπου θα απελευθερωθούν γύπες.
Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό και μπορούν να παραβρεθούν και να την παρακολουθήσουν μικροί και μεγάλοι, καθώς αποτελεί μια καλή ευκαιρία να δει κάποιος από κοντά ζώα της ελληνικής πανίδας σε μια ιδιαίτερη στιγμή, όπως αυτή της επιστροφής τους στη φύση. Η υλοποίησή της ενισχύεται από τη στήριξη και την ευγενική χορηγία της οικογένειας Δημοσθένη Δόγκα, την οποία και ευχαριστούμε θερμά για τη συμπαράστασή της στο έργο του ΕΚΠΑΖ.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.