, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Σε εξέλιξη η μηχανοκίνητη πορεία στη Θεσσαλονίκη

Motor_demo_June_4-724x1024
Περίπου 70 άτομα μετέχουν στη μηχανοκίνητη πορεία που ξεκίνησε από το άγαλμα του Βενιζέλου με πρωτοβουλία του πανευρωπαϊκού κινήματος για τους πρόσφυγες «No Border».
Η πορεία ήταν προγραμματισμένη για τις 11 το πρωί, αλλά ξεκίνησε με καθυστέρηση δύο σχεδόν ωρών και αυτήν τη στιγμή οι μετέχοντες σε αυτήν κινούνται προς τη δομή φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων που έχει δημιουργηθεί στο πρώην εργοστάσιο της Softex στο Κορδελιό.
Στο κάλεσμά του, το No Border Thessaloniki αποκαλεί «κέντρα “φιλοξενίας”-εκτόπισης» τις δομές που έχουν δημιουργηθεί γύρω από το πολεοδομικό συγκρότημα, κάνει λόγο για «τεχνητές διαιρέσεις μεταξύ προσφύγων και μεταναστών» και αναφέρει πως «εκατοντάδες χιλιάδες μετακινούμενοι πληθυσμοί έχουν τους τελευταίους μήνες διασχίσει σύνορα χαράσσοντας διαδρομές αλληλεγγύης και ιχνηλατώντας πράξεις και χειρονομίες χειραφέτησης. Η ίδια η κίνηση των μεταναστριών και μεταναστών με την επινοητικότητα και ευρηματικότητά της αναδεικνύει ότι οι επιθυμίες, οι κοινωνικές σχέσεις και τα όνειρα δε φυλακίζονται αλλά έχουν τη δύναμη να υπερβαίνουν σύνορα και φράχτες».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.